I februar i fjor vakte Erling Braut Haaland enorm oppsikt da han senket stjernespekkede Paris Saint-Germain, i lagenes første av to møter i Champions Leagues åttedelsfinaler.

Det da 19 år gamle stortalentet scoret ikke bare begge Borussia Dortmunds mål, i sin aller første opptreden for klubben i Europas tøffeste klubbturnering. Jærbuen fikk også massiv oppmerksomhet for målfeiringen sin.

Haaland satte seg ned på gresset, som om han drev med meditasjon midt i all ståheien etter nettsusen. Den tilsynelatende hoverende feiringen ble ikke satt veldig stor pris på av alle med PSG-hjerte.

Planlagte Haaland-feiring

I en film som er laget av markedsføringsselskapet NR Sports, som er Neymars eget selskap, beskriver PSG-stjernen utdypende hvordan han jobbet mentalt og fysisk inn mot returkampen i Paris.

Les også: Messi med ærlig innrømmelse til rivalen: - Alle er enige om det

Filmen er rettet mot dagene da PSG slo tilbake etter 1-2-nederlaget for Haaland og Dortmund i Tyskland.

Neymar sier blant annet at han følte seg helt sikker på å score på Parc des Princes, og at laget hans kom til å vinne der. Brasilianeren påpeker dog at han måtte ut på banen og bevise noe, til tross for at han hadde slitt med småskader og ikke følte seg 100 prosent i fysisk toppform.

I en filmsekvens som skal være fra dagen før returoppgjøret, varsler Neymar selvsikkert at han kommer til å score mål, og at feiringen allerede er planlagt.

- Det kommer jeg til å gjøre. Jeg kommer til å feire akkurat som Haaland, sier Neymar, før han smiler brett, begynner å le og setter seg opp i yogapositur i bilsetet.

Skryter av Haaland: - Jeg heier på ham

- Vi tapte den første kampen, og alle pratet om Haaland og sånt. Og så fort han kom hit til Paris postet han et bilde med skriften «Paris, dette er byen min, ikke deres», utdyper Neymar.

Senere er det kommet frem at bildet Neymar henviser til etter all sannsynlighet er et falskt bilde.

Det visste ikke Neymar på det tidspunktet, og Brasils største fotballstjerne de siste årene lot seg åpenbart terge av bildet han trodde den unge nordmannen hadde lagt ut. Han innrømmer likevel at han har sansen for folk som vil oppildne stemningen.

- Jeg liker den formen for ... hva skal jeg si? Provokasjon. Det er gøy. Jeg liker det. Jeg har ingenting imot Haaland, tvert imot! Han er et ess, og jeg heier på ham.

- Men hvis han kan provosere, da kan jeg også gjøre det, mener Neymar.

Les også: Nedslående melding for Neymar og PSG

Den for tida ankelskadde PSG-stjernen understreker at andre, eksempelvis lagkompis Marquinhos, mente han burde la Haaland være i fred.

Men da Neymar først scoret, feiret han akkurat som annonsert. Da Juan Bernat i tillegg ordnet 2-0 allerede før pause i returoppgjøret, var pariserne på god vei mot en skikkelig revansj.

- Jeg provoserte ham som en spøk. Jeg håper han ikke tok seg nær av det, sier Neymar om Haaland.

Vill feiring

Neymar var ikke vond å be da avansementet til kvartfinalene var sikret heller. Sammen med en flere enn ti andre PSG-spillere ble han filmet og fotografert mens de feiret kvartfinalebilletten, «mediterende» på Erling Braut Haaland-vis.

Jublende Paris Saint-Germain-tilhengere ble også sett posere for kameraer i gatene i lignende sittestillinger med fingrene i været.

Neymar beskriver dagen i Frankrikes hovedstad som sprø, men også en veldig flott opplevelse. Ikke minst takket være de mange supporterne som feiret i gatene på en kveld der tribunene på Parc des Princes var stengt på grunn av koronavirusets herjinger.

- Den dagen var «crazy», men det var en fantastisk dag. Fansen gjorde sin del etter kampen. Vi gikk for å hilse på dem og de lagde en fin fest, sier han.