RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Neymar årets spiller i Frankrike


En skadd Neymar måtte se den franske cupfinalen fra tribunen, men tok seg tid til å vinke til fansen etter kampen. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix
En skadd Neymar måtte se den franske cupfinalen fra tribunen, men tok seg tid til å vinke til fansen etter kampen. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Neymar mistet halve sesongen på grunn av et brudd i foten, men er likevel kåret til årets spiller i Ligue 1.

På sine 20 kamper i den franske serien rakk 26-åringen å score 19 mål for PSG. I tillegg noterte han seg for 13 målgivende pasninger.

– Jeg er veldig rørt og veldig stort over den sesongen vi har hatt. Det er en ære. Uten mine lagkamerater hadde jeg aldri fått denne prisen, sa Neymar da han mottok prisen søndag.

Tidenes dyreste fotballspiller brakk høyrefoten i en kamp mot Marseille 25. februar. Siden har han vært operert i hjemlandet, og først denne måneden har Neymar begynt å trene forsiktig med ball. Fotball-VM står likevel ikke i fare for den brasilianske superstjernen.

Neymars lagkamerater Edinson Cavani og Kylian Mbappé var, sammen med Marseille-spiller Florian Thauvin, de øvrige nominerte til prisen.

PSG vant tre titler av tre mulige hjemme i Frankrike denne sesongen, men røk ut av Champions League da de møtte Real Madrid i 16-delsfinalen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere