Mandag kveld meldte den franske storavisen L'Equipe at Manchester United er i samtaler med Paris Saint-Germain om en overgang for Neymar.

Brasilianerens kontrakt i PSG går ikke ut før i 2027, men den franske storklubben skal angivelig være åpen for å høre på tilbud. Neymar skal selv være åpen for et nytt eventyr, selv om han angivelig ikke ønsker å forlate PSG for enhver pris.

Ifølge L'Equipe diskuterer PSG en mulig Neymar-overgang med flere Premier League-klubber, men spesielt med Manchester United.

Det synes Robin Haugen høres svært merkelig ut. Han har fulgt den brasilianske superstjernen tett som Ligue 1-kommentator for Direktesport de siste årene, og skjønner lite av hvorfor United skal være interessert i Neymar nå.

– Jeg tenker at det er ekstremt overraskende at United skal være interessert i ham med tanke på ten Hag-prosjektet, hvor de endelig har fått et lag som drar i samme retning, sier han til Nettavisen.

Les også: Kane vil ha endringer i Tottenham

Her knekker Ligue 1-stjernen sammen. Grunnen er hjerteskjærende:


Spår ny Ronaldo-situasjon

Haugen mener det er en altfor stor sjanse å ta for United å hente Neymar, både på grunn av det utenomsportslige støyet som følger med brasilianeren, men også fordi han tror at Neymar ikke passer inn i hvordan Erik ten Hag vil ha det.

Her er denne ukens Premier League-quiz:

– Jeg tenker det er veldig overraskende hvis United går den veien. Det er ekstremt risikabelt. De har jo tidligere hentet store stjerner med dårlig utbytte, så når de først har fått et lag som drar i samme retning så tror jeg ikke det er Neymar du skal hente inn. Da blir det veldig mye drama som følger med, sier han.

Den forrige skikkelige store stjernen Manchester United hentet var Cristiano Ronaldo i 2021. Hans siste halvår i klubben ble et stort kaos, og etter et skandaleintervju i november ble kontrakten til portugiseren terminert.

Haugen tror Neymar kan by på lignende problemer om han kommer inn dørene på Old Trafford.

– Hvis du trodde Ronaldo var en av de største såpeoperaene så får du med en god del med Neymar også, sier han.

Samtidig er det ikke til å legge skjul på at Neymar er en meget god fotballspiller når han er i form, noe han blant annet viste for Brasil under VM i Qatar. Haugen mener likevel det ikke er verdt å hente 31-åringen.

– Det er ikke noe tvil om at fotballspilleren Neymar på sitt beste er blant de beste, men alderen, skadesituasjonen og motivasjonen hans etter VM gjør at det er så mange ting som gjør at jeg de ikke bør gjøre det, mener han.

Les også: Ble dumpet av Manchester United – da startet de mørke problemene

– Det gjør de gledelig

L'Equipe skriver i sin artikkel at United-spiller og Neymars lagkamerat på det brasilianske landslaget, Casemiro, skal være i gang med å prøve å overtale han om å ta turen til Manchester.

Avisen påpeker imidlertid at ingenting er avgjort ennå. Et usikkerhetsmoment skal være Neymars skadesituasjon. Han har vært ute av spill siden han ble operert for en ankelskade i starten av mars.

Les også: Klippet av Viktor Hovland går verden rundt: – Jeg gir faen

Et annen aspekt skal være det økonomiske. United er en av få klubber som har penger nok til å hente ham, men det skal være lite sannsynlig at klubben vil gi han en skyhøy lønn i tillegg til å måtte ut med en stor overgangssum.

Et alternativ skal være at Manchester United låner han gratis, men betaler hele lønnen hans. PSG skal imidlertid aller helst foretrekke en overgang, men de skal angivelig kunne gå med på et lån, med eller uten en kjøpsopsjon.

Haugen føler seg uansett rimelig trygg på at PSG ønsker å kvitte seg med Neymar i sommer. Så gjenstår det å se om det blir til Manchester United eller en annen klubb.

– De ser at Neymar nå er skadeutsatt, 31 år gammel og at det er mye drama med han. Hvis de kan tjene penger på han nå, gjør de nok gledelig det, sier han.