Gå til sidens hovedinnhold

Neymar reagerer kraftig mot Nike: - En absurd løgn

I fjor sommer avbrøt Nike avtalen med Neymar etter at han skal ha nektet å samarbeide i etterforskningen av et påstått seksuelt overgrep. Nå slår den brasilianske fotballstjernen tilbake mot utstyrsgigantens siste uttalelse.

Neymar har tidligere blitt anklaget av en Nike-ansatt for å ha begått et seksuelt overgrep mot henne i 2016. I august 2020 valgte utstyrsgiganten å avslutte avtalen med Neymar.

Natt til fredag norsk tid kom bakgrunnen for avgjørelsen til Nike i en pressemelding til Wall Street Journal.

– Nike avsluttet samarbeidet med idrettsutøveren etter at han nektet i god tro å samarbeide om en etterforskning med troverdige beskyldninger, skrev blant annet Nike.

Les også: Raser etter uttalelser fra Barcelona-presidenten: - Har ikke lov til å si det

- En absurd løgn

Neymar benekter imidlertid påstandene.

- Fakta kan forvrenges fordi folk ser dem fra forskjellige vinkler. Vi kan ikke benekte at livet er slik. Sånn er livet! Jeg kan til og med forstå når noen kritiserer oppførselen min, måten jeg spiller og lever livet mitt på. Vi er forskjellige, skriver Neymar i et innlegg på Instagram.

Og fortsetter:

- Det jeg virkelig ikke forstår er hvordan et seriøst selskap kan forvrenge et forretningsforhold som støttes av dokumenter. Skrevne ord kan ikke endres. De er veldig tydelige. De etterlater null tvil!

Les også: Vil fjerne omdiskutert regel. Det får Carragher til å reagere

Avtalen mellom Neymar og Nike strakte seg helt tilbake til da fotballstjernen var et 13 år gammelt supertalent. Fotballstjernen forteller at han hele tiden har blitt advart om ikke å prate offentlig om sine sponsoravtaler og at de skal være konfidensielle.

- Å gå i mot denne regelen og si at kontrakten min ble sagt opp fordi jeg ikke bidro i god tro til en etterforskning, er en absurd løgn, skriver 29-åringen.

- En så alvorlig sak, og de gjorde ingenting

Nå spør Neymar hvem som virkelig står ansvarlig bak alt dette, da Nike, som nevnt, allerede i 2016 skal ha hatt kjennskap til påstandene.

- WSL-historien er veldig tydelig. I 2016 ser det ut til at de allerede visste om denne hendelsen. Jeg gjorde ikke det! I 2017 reiste jeg igjen til USA for en ny reklamekampanje, med de samme menneskene, og ingenting ble fortalt til meg, ingenting forandret seg! I 2017, 2018, 2019 hadde vi turer, reklamekampanjer, utallige fotograferinger. Og de fortalte meg ingenting. En så alvorlig sak, og de gjorde ingenting, skriver brasilianeren.

- Jeg fikk ikke muligheten til å forsvare meg. Jeg fikk ikke muligheten til å vite hvem denne personen var som angivelig ble fornærmet. Jeg kjenner henne ikke engang. Jeg har aldri hatt noen form for forhold eller bekjentskap med denne personen. Jeg hadde ikke en gang sjansen til å snakke med henne, og vite de virkelige årsakene til smertene hennes. Den personen, en ansatt, ble ikke beskyttet. Jeg, en sponset idrettsutøver, ble ikke beskyttet, fortsetter han.

Neymar signerte en sponsoravtale med Puma måneden etter at Nike avbrøt avtalen med ham.

- Jeg skal være sterk, og tror at de sannheten vil komme frem i denne grusomme tiden, avslutter Neymar.