Gå til sidens hovedinnhold

Neymar reagerte mot egne landsmenn etter Messi-hyllest: - Kan dra til h******

Lionel Messi kan natt til søndag vinne sitt første store mesterskap med landslaget. At enkelte brasilianere håper på Messi-suksess har Neymar lite til overs for.

Lionel Messi har gjennom årene hatt en stor drøm om å vinne et stort mesterskap med sitt kjære Argentina. Men gang på gang har han og det argentinske landslaget blitt stoppet når det har gjeldt som mest.

I VM 2014 gikk argentinerne hele veien til finalen, men der sørget Mario Götze for Tyskland-jubel med sin ene scoring i ekstraomgangene.

I Copa América har Messi vært med å ta Argentina til tre finaler. I 2007 ble Brasil for sterke og vant 3-0. Og i både 2015 og 2016 sa det stopp mot Chile etter straffesparkkonkurranse.

Natt til søndag får imidlertid Messi en ny mulighet til å sikre seg et etterlengtet trofé med landslaget. Da venter Neymar og Brasil på mektige Maracanã i Rio de Janeiro.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

- Ut mot brasilianske fans

Til tross for at turneringen har blitt avholdt i Brasil skal enkelte brasilianere ha et lite ønske om at Messi skal få løfte sitt første store trofé i den argentinske landslagsdrakta.

Den brasilianske TV-reporteren Fabiola Andrade er ifølge ESPN blant dem som har gått offentlig ut og sagt at hun håper på Argentina-seier fordi hun mener Messi fortjener en tittel med landslaget.

At enkelte brasilianere vil holde med Argentina har imidlertid landslagets største stjerne, Neymar, lite til overs for. Det viste han med et innlegg på sin egen Instagram-story.

- Jeg er en brasilianer med mye stolthet og kjærlighet. Drømmen min var alltid å spille på det brasilianske landslaget og høre fansen synge. Jeg har aldri, og vil aldri, gå ut mot Brasil hvis de konkurrerer i noe, om det er sport, skjønnhetskonkurranser, Oscar-utdelinger ..., skrev Neymar ifølge Daily Mail.

- Hvis det handler om Brasil så er jeg Brasil, og hvilke brasilianere gjør ikke det? Det går fint, jeg vil respektere det, men dere kan dra til h******, fortsatte han.

Også lagkamerat i både PSG og på landslaget, Marquinhos, skal være misfornøyd med enkelte supportere.

- Det (situasjonen) er utfordrende, fordi vi ser så mange brasilianere, så mange mennesker i pressen som er imot og rett og slett ikke støtter det brasilianske landslaget. De har absolutt ingen fornøyelse eller stolthet i å se laget, sa midtstopperen nylig på en pressekonferanse, gjengitt av ESPN.

- Fansen, journalistene, det brasilianske folket, uansett hvor utfordrende den situasjonen vi lever i er for øyeblikket, kan sende positiv energi. En god energi. Fordi landslaget er en kilde til stolthet for den brasilianske fansen, sa han videre.

Les også: Messi med stikk mot Mina da Argentina ble klare for finale

- Fotballverden skylder ham et trofé

En av dem som følger Copa América tett er fotballekspert Petter Veland. Han tror at de aller fleste unner Messi et trofé med landslaget.

- Med mindre man har et horn i siden på Messi. Med mindre man er erkebrasiliansk. Med mindre man er Real Madrid-supporter. Med mindre man av en eller annen årsak ikke skulle like Messi så vil jeg tro at en hel verden vil unne ham det trofeet. For det at Argentina ikke har vunnet et stort trofé siden 1993 er definitivt ikke Lionel Messi sin skyld. Snarere tvert imot, da ville de vært enda lengre unna, sier Veland til Nettavisen.

- Men det er nesten sånn at man synes fotballverden skylder ham et trofé nå, fastslår han.

- Hvor høyt henger et trofé med landslaget for Messi?

- Da ser jeg for meg at hele mannen blir cirka 100 kilo lettere rent pressmessig. Det vil være den femte finalen han spiller for Argentina, det har blitt tap i de fire første. Nå er han blitt såpass voksen den godeste Messi at i en alder av 34 så begynner det snart å gå tomt for muligheter. Jeg tror han spiller i Qatar VM og det er muligheter for at han spiller i Copa América i 2024. Men det er klart at når man er i finalen så er det denne muligheten som står og skinner rett foran ham.

- Brasil er favoritter

Veland anser imidlertid Brasil som større favoritter, selv om det for historiens skyld kanskje hadde vært på tide at Messi også skulle lykkes med sitt Argentina.

- På en side kan man si at det er dårlig nytt for Messi at det er Brasil som står på motsatt banehalvdel, fordi de er favoritter, har i utgangspunktet et bedre lag og jeg synes de har vært bedre i denne turneringen. På den andre siden er det ting som ligger til rette for at historien kanskje maner inn en Messi-seier her nå. Det hadde på en måte vært passende, at hvis han lykkes så er det mot erkefienden i finalen, på Maracanã, sier han.

Les også: Nektet å ta vaksine. Da fikk han sjokkbeskjed fra klubben

- Scorer han i finalen vil han tangere Pele sin rekord som den mestscorende sør-amerikanske landslagsspilleren gjennom tidene. Han vil på mange måter fortsatt gi beskjed til Neymar at «jada, du er god og du har framtiden foran deg. Men det er fortsatt jeg som er best», fortsetter han.

Samtidig påpeker Veland at det er en herremann på det brasilianske landslaget som jakter sitt første mesterskapstrofé.

- Det ligger veldig mye spenning rundt denne finalen her. Neymar er en annen stor profil som kan vinne sitt første trofé med landslaget, fordi han var ikke med for to år siden da de vant Copa América. Da var han ute med skade da Brasil vant for første gang siden 2007. Så det ligger enormt mye i potten.

Finalen sparkes i gang natt til søndag klokken 02.00 og kan følges på Viaplay.