RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Neymar stjal showet da Bale og Ronaldo sviktet

Foto: David Ramos (2013 Getty Images)
Sist oppdatert:
Men Real Madrid føler seg snytt for minst ett straffespark.

BARCELONA - REAL MADRID 2-1 :

I en kamp som ofte hander om Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, var det en annen stjerne som stjal showet i El Clasico lørdag kveld.

Brasilianske Neymar ble nemlig den store helten da Barcelona tok en viktig 2-1 seier mot Real Madrid i La Liga og dermed befestet sin posisjon som topplaget i den spanske toppdivisjonen.

Først scoret han 1-0-målet i sin første El Clasico-kamp noensinne, før han bidro til å punktere kampen med en målgivende pasning til Alexis Sánchez i andre omgang.

Det var derfor ikke ufortjent at brasilianeren fikk en stående ovasjon av et fullsatt Camp Nou da han ble byttet ut fire minutter før slutt.

Real Madrid reduserte ved Jesé ett minutt på overtid, men alt i alt er dette en kamp hvittrøyene vil glemme fortest mulig.

Straffe?
Real-sjef Carlo Ancelotti mener laget hans ble snytt for straffe da Ronaldo gikk i bakken etter en duell med Javier Mascherano i andre omgang.

- Den var soleklar, men ble ikke gitt. Ellers synes jeg laget spilte bra i andre omgang, og vi hadde våre sjanser, sier Ancelotti ifølge AS etter kampen.

Etter å ha tenkt seg om, fulgte italieneren opp med dette:

- Jeg vil ikke skylde på dommeren. Vi spilte ikke bra nok i første omgang.

Sergio Ramos mener i tillegg Real Madrid skulle hatt enda en straffe, for en hands på Adriano i første omgang.

- Det er ikke enkelt å vinne når to klare straffer ikke blir gitt, sier Ramos ifølge AS.

Rekordkjøpet Gareth Bale debuterte i likhet med Neymar i El Clasico, men waliseren klarte ikke å gjøre seg positivt bemerket. To minutter før pause fikk han se det gule kortet etter en stempling på Gerard Piqué, og den tidligere Spurs-stjernen ble byttet ut allerede etter en time.

- Det holder for ham å spille en time slik situasjonen er nå, sier Ancelotti.

At det ville bli målfattig, trodde ingen før kampen. Både Barca og Real Madrid hadde scoret minst ett mål i de 13 siste «El Clasicoene» før lørdagens oppgjør.

Selve kampen startet som den alltid gjør, med et heseblesende tempo og stor underholdning. Første scoring kom etter 18 minutter, og det var El Clasico-debutant Neymar som fikk æren av å sende Barcelona i ledelsen. Brasilianeren fikk ballen av Andrés Iniesta på Barcas venstreside, før han skar inn i banen og sendte ballen i det lengste hjørne, via Dani Carvajal.

Dermed sto det 1-0 til Barcelona.

Real Madrid skapte ikke mange gigantsjanser i første omgang, men fire minutter før pause burde Sami Khedira ha utlignet for gjestene. Ronaldo rev seg løs på venstresiden og slo et knallhardt innlegg foran mål. Der ventet Khedira, men fra to meter hamret han avslutningen rett på Victor Valdés i Barca-buret.

Khedira skrek på straffe i den påfølgende situasjonen, da ballen var innom armen til en liggende Adriano, men dommeren gjorde rett i å vinke spillet videre.

Dermed ledet Barcelona fortjent 1-0 halvveis.

Etter hvilen var det et langt friskere Real-mannskap som dukket opp, og det tok ikke lang tid før de begynte å skape sjanser. Etter et kvarter ble Ronaldo spilt fri til venstre i banen, men avslutningen fra skrått hold gikk rett på Victor Valdés.

Verre ble det da klokka viste 70 minutter. Først gikk Ronaldo i bakken innenfor sekstenmeteren etter en dytt av Javier Mascherano, men dommeren vinket spillet videre. Den så meget tvilsom ut. Minuttet senere fikk innbytter Karim Benzema ballen på 25 meter, og den utskjelte spissen dundret til. Skuddet føyk som en prosjektil i krysstolpen og ut.

Der hadde Barcelona flaks som ikke fikk enten straffespark eller mål imot.

Da gikk det som det ofte gjør når ett lag sløser i fotball, det andre laget scorer. Neymar fikk ballen i mellomrommet og spilte gjennom Alexis Sanchez. Han stanset først opp, før han vakkert chippet ballen over Diego López og i mål fra 18 meter. Vakker scoring av chileneren!

Ett minutt på overtid spilte Ronaldo fri Jesé foran mål, og avslutningen var ikke altfor bra, men den gikk via Valdes og snek seg i nota. Men flere mål ble det ikke, og Barcelona tok tre viktige poeng.

Barcelonas neste kamp i La Liga spilles 29. oktober, når Celta venter på bortebane. Real Madrid møter Sevilla på Bernabeu dagen etter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere