Gå til sidens hovedinnhold

- Neymar sto bak ertingen av Haaland

Reaksjonene lot ikke vente på seg da PSG-stjernene koste seg på Erling Braut Haalands bekostning. Marquinhos forteller at det var landsmannen Neymar som var hjernen bak det hele.

Det hele ble utløst da Haaland valgte å sette seg i en lotusstilling da han banket inn sitt andre mål i 2-1-seieren over Paris Saint-Germain på hjemmebane i åttedelsfinalen i Champions Leauge i midten av februar.

– Jeg elsker å meditere. Det gir meg ro, og jeg føler meg komfortabel. Det er derfor jeg noen ganger feirer på det viset når jeg scorer, sa Haaland til Esporte Interativo etter kampen.

Så dukket det opp et Snapchat-bilde av Haaland med bildeteksten «min by, ikke deres» som er et Paris-filter. Det skal ha fått PSG-stjernene til å ha sett rødt.

I etterkant skal det ha vist seg at bildet ikke var ekte, men det tirret uansett Neymar og co.

Det hele startet i returoppgjøret i Paris da Neymar scoret åpningsmålet.

Etter å ha feiret med sine lagkamerater, satte brasilianeren seg ned i stillingen Haaland har blitt kjent for, men det stoppet ikke der.

Også etter kampen gjorde PSG-stjernene et poeng ut av Haalands feiring, og nå avslører midtstopper Marquinhos at det var hans landsmann og lagkamerat Neymar som sto bak påfunnet.

- Han liker å gjøre sånne ting. Neymar er ikke bare en fotballspiller. Han er ikke redd for å stikke seg fram og svarer alltid når folk er provoserende, sier Marquinhos i et intervju med YouTube-kanalen Desimpedidos.

Les også: Mbappé håner Haaland. Det får engelsk stjerne til å se rødt

Les også: Haaland i stort intervju: Åpner opp om faren, ryktene og den evige jakten på scoringer

Neymar sitt påfunn

Det var imidlertid ikke bare Neymar som koste seg på Haalands bekostning, for PSG-stjernene var nemlig ikke ferdige. Etter at hele laget hadde posert i den velkjente lotusstillingen, dro Kylian Mbappé, en av PSGs store stjerner, den enda videre.

Franskmannen synes tilsynelatende også at det var artig å erte nordmannen. Og unggutten fortsatte å gjøre det samme i garderoben foran sine 39,4 millioner følgere på Instagram.

Den franske 21-åringen kopierte på nytt Haalands målfeiring fra det første oppgjøret og fikk med flere av sine lagkamerater til å gjøre det samme.

Flere i sosiale medier ga klart uttrykk for at de ikke synes noe særlig om påfunnet, og Gary Lineker var en dem som mente feiringen var smakløs.

- Mangel på klasse. Han er 19 år, for pokker, skrev den tidligere storscoreren på Twitter.

Irettesatt av UEFA

Etter kampen var det Neymar sin tur til å legge ut et bilde. Bildeteksten lød «Paris er vår by, ikke deres», med bilde av Neymar sittende i den samme posisjonen som Haaland gjorde etter sitt mål i Tyskland.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ga den franske hovedstadsklubben en formell advarsel for usportslig opptreden etter kampen, men klubben fikk ingen bot.

PSG er videre i Champions League, men som følge av koronaviruset er alle andre kamper i turneringer i Uefa-regi utsatt inntil videre.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken