*Nettavisen* Sport.

Neymars far om skatteproblemene: - Om vi ikke kan jobbe i Spania så drar vi

USIKKER: Neymar og hans far åpner for å forlate Spania om ikke skattesituasjonen blir fiksa. Foto: John Walton (Pa Photos)

Truer med å ta med seg sønnen.

19.11.15 10:52

Det har lenge pågått en sak mellom brasilianske- og spanske myndigheter og Neymar. Det har tidligere blitt hevdet at Neymar og hans far har drevet skatteunndragelse mellom årene 2011 og 2013. Nå har brasilianske myndigheter frosset midler verdt nærmere 350 millioner kroner.

De pågående problemene er såpass alvorlige at det fort kan sette en stopper for Neymars tilværelse i den spanske storklubben Barcelona, ifølge Neymars far, Neymar sr.

Usikkerhet

- Vi diskuterer en fornying av kontrakten, men vi er bekymret for andre ting. Vi kan ikke fortsette med denne usikkerheten rundt skattesituasjonen. Vi vet simpelthen ikke om vi gjør ting riktig eller ikke og vi blir angrepet både Spania og Brasil. Dette er vanskelig, forteller Neymar Sr til den spanske radiokanalen Cadena SER.

Det store problemet skal være usikkerhet rundt et selskap som Neymar Sr satte opp og hva dette selskap kan og ikke kan foreta seg.

- Vi har hatt et selskap som skal passe på Neymars image siden 2006 og vi ønsker klarhet slik at alt er korrekt. Det er urettferdig at de kan overraske oss og plutselig si at ting ikke er riktig. Denne mangelen på klarhet gjør at vi føler oss usikre", forteller Neymar sr som igjen hinter til at dette problemet fort kan bli det som skiller Neymar og Barcelona i fremtiden.

Neymar Sr har tidligere avslørt til brasilianske presse at det tikket inn et monsterbud fra Manchester United i sommer, og at Barcelona forhørte seg med både Jr og Sr om hvorvidt de ønsket å flytte på seg.

Kontroversiell

Neymars overgang til Barcelona var alt annet enn smertefri. I lang, lang tid pågikk det en etterforskning som omhandlet hvor mye penger Barcelona faktisk betalte for den brasilianske superstjernen, og hvor mye hans tidligere klubb, Santos, satt igjen med.

Også her var Neymar Sr involvert. Grunnet tredjepartseierskap hadde ikke Santos krav på veldig mye, men Barcelona betalte Neymars foreldre over 40 millioner euro. Etter masse spekulasjoner, som også ledet til Barcelona-direktør Sandro Rosells oppsigelse, ble Neymars overgang estimert til 86,2 millioner euro.

Siden har ting gått veldig bra for brasilianeren som i skrivende stund er toppscorer i La Liga med elleve mål, og i fjor var med å vinne ligaen, den spanske cupen og Champions League med Barcelona.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.