RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NFF avventer Brann-straff

Sogndals Robbie Russel er rasende på Brann-fansen etter spyttregnet han opplevde søndag.

Sist oppdatert:
Norges fotballforbund regner med en avgjørelse neste uke på om Brann skal straffes for fansens behandling av Sogndals Robbie Russell.

- Vi venter på en redegjørelse fra begge lag før vi bestemmer om vi skal forfølge saken. Vi vil også innhente Robbie Russells versjon av hendelsen, opplyser fagssjef Thor Grønnerud i NFF til TV 2 Nettavisen.

Robbie Russell ble spyttet på, dratt i trøya og utsatt for rasistiske tilrop av Brann-fansen i første omgang i lokaloppgjøret mot Sogndal forrige søndag. Norges fotballforbund (NFF) reagerte sterkt på hendelsen, og generalsekretær Karen Espelund rykket lynraskt ut.

- Vi fordømmer alle former for rasisme i norsk fotball. Slik oppførsel går imot alt vi står for, sa Espelund i en kommentar til episoden på Fosshaugane.

Avventer sanksjon
Men foreløpig avventer NFF en eventuell sanksjon mot Brann. Den ene Brann-supporteren som spyttet på Russel, er utestengt fra klubbens kamper ut sesongen.

- Jeg vil ikke spekulere i en eventuell straff for Brann. Det er opp til domsutvalget i Norges fotballforbund å avgjøre, om saken blir brakt inn her, opplyser Grønnerud.

- Om Brann straffes eller ei, vil avgjøres en gang i neste uke, tipper fagssjefen.

Robbie Russell selv bestemte seg tirsdag kveld for å ikke anmelde spytte-episoden på Fosshaugane til Politiet.

Brann-fansens hetsing av Robbie Russell har blitt slått stort opp i utenlandsk media de siste dagene. Saken er også nådd Russells hjemland USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere