*Nettavisen* Sport.

NFF bekrefter: Lars Lagerbäck bestemmer selv om han skal fortsette

 

MED VIDERE? Lars Lagerbäck skal være ønsket som norsk landslagssjef utover hans opprinnelige kontrakt. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Fotballpresident Terje Svendsen bekrefter at Norges Fotballforbund ønsker å ha med landslagssjefen videre.

21.10.19 15:19

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Lagerbäcks kontrakt med Norge utløper i utgangspunktet etter et eventuelt EM-sluttspill sommeren 2020, men nå røper fotballforbundet at de vil forlenge avtalen med 71-åringen.

- Vi har dialog med Lars, og snakker med ham. Vi diskuterer selvfølgelig fremtid, og det er ingen hemmelighet fra vår side at vi ønsker at han skal fortsette, bekrefter fotballpresident Terje Svendsen under NFFs pressetreff på Ullevaal stadion mandag formiddag.

Partene i så fall må bli enige om betingelsene. Lagerbäck har overfor Nettavisen vært lunken på spørsmål om han er motivert for en ny periode.

Svendsen forventer en avklaring på nyåret.

- Denne høsten er det mange kvalifiseringskamper, så vi har ikke hatt noen realitetsforhandlinger, men har sagt at vi bør ha avsluttet dialogen rundt årsskiftet. Det er egentlig veldig mye opp til Lars selv hva han tenker og vil. Fra får side er det klart at Lars er ønsket videre, men dialogen er ikke avsluttet og vil ikke bli avsluttet før årsskiftet, sier Svendsen.

- Lenge siden vi har sett maken

Landslaget opplever gryende optimisme under Lagerbäcks ledelse. Poengtapet mot Romania gjør imidlertid at veien til EM via den ordinære kvalifiseringen er veldig kronglete, men det er fortsatt gode muligheter for sluttspill gjennom Nations League.

- Gjennom den perioden han har fungert, så har han klart å etablere et norsk lag med et grunnspill som det er lenge siden vi har sett maken til. Fem uavgjortkamper er kanskje ikke det optimale, og vi har ikke klart å avgjort kamper, men han har klart å lage et miljø rundt landslaget som er utrolig bra. Både støtteapparat og spillerne er veldig klar på det, og jeg mener også at det sportslige nivået er klart hevet. Så dersom han ønsker to nye år, så vil han få tilbud om det, utdyper Svendsen overfor Nettavisen.

Lagerbäck virker i tillegg å ha solid støtte i spillergruppen, og kan komme til å forlenge kontrakten uavhengig av om han leder Norge til EM i 2020 eller ikke.

71-åringen har en lang karriere som landslagstrener, og har vært sjef både for det svenske, nigerianske og det islandske landslaget tidligere. Svendsen forteller at han ikke er overrasket, men imponert over det Lagerbäcks har fått til som norsk landslagssjef.

- Vi visste jo at Lars var verdensmester i landslag. Det er ikke overraskende, men det er tvert har vi blitt overbevist over hvor dyktig han er til i løpet av de korte samlingene å ta grep og lage et lag ut av det.

Klikk på bildet for å forstørre.  

FORNØYD: Fotballpresident Terje Svendsen og NFF er svært tilfreds med det Lars Lagerbäck har fått til som norsk landslagssjef. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Skal svare når jeg får spørsmålet

Lagerbäck uttalte selv nylig at han ikke utelukker å forlenge kontrakten.

– Jeg skal svare når jeg får et konkret spørsmål, og jeg vet ikke om jeg får det. Dette ligger hos andre enn meg. Vi har ikke pratet konkret om det, men jeg vet at de som bestemmer i fotballforbundet, sikkert ønsker å avklare sånt så tidlig som mulig, sa Lagerbäck til Nettavisen før oppgjøret mot Romania.

Det gjenstår to kamper av nåværende EM-kvalik, før det trolig venter Nations League-playoff mot Serbia 26. mars. Det er i utgangspunktet svenskens siste kamp som Norge-sjef om det blir tap mot serberne.

Men NFF har dårlig tid, for VM-kvaliken begynner allerede med en ny utgave av Nations League september 2020.

Da Lars Lagerbäck uttalte seg om sjansene for at han fortsetter som landslagssjef tidligere i år, var han langt mer avvisende enn han har vært i det siste.

- Selv om jeg trives veldig bra, vil jeg bli utrolig overrasket om jeg fortsetter etter neste sommer. Jeg må titte meg i speilet og innse at jeg begynner bli ganske gammel. Jeg stenger ingen dører, men det er usannsynlig at jeg fortsetter etter forhåpentligvis neste sommer, sa Lagerbäck til Nettavisen i sommer.

Nå virker sjansene å være langt større for at han er motivert for en periode til.

Her kan du se video av det som ble sagt i forbindelse med landslagets bortekamp mot Færøyene i juni:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag