Det bekrefter Norges fotballforbund på egne hjemmesider torsdag.

Utsettelsen gjelder Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen.

Seriestart skulle i utgangspunktet være 20. mars, men er nå utsatt til helgen 1-2. mai.

Ingebrigtsen glad for avklaring

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen er blant dem som nå må vente med å få se laget sitt i aksjon i Eliteserien, men trønderen roser NFF for å komme med en avklaring.

- Det er kjedelig for oss å vente, men jeg synes det er ålreit å få beskjed såpass tidlig og at de utsetter det såpass lenge. Det gir oss en mulighet til å endre opplegget og gjør at vi kan forberede oss godt til seriestart, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Han forklarer at Brann fortsatt planlegger å bli værende i Norge under oppkjøringen og håper at det snart blir mulig å komme i gang med treningskamper.

- Fotballen må være med å redusere reiseaktiviteten

Utsettelsen av seriestarten skyldes koronasituasjonen i Norge og usikkerhet knyttet til den.

Nils Fisketjønn, leder av NFFs konkurranseavdeling, forteller at forbundet har stor forståelse for at fotballen må være med å redusere reiseaktiviteten i landet som følge av den økende smitten i landet.

- Vi utsetter derfor all seriespill til mai, sier Fisketjønn.

Han forklarer at de har en god dialog med norske myndigheter og at de har fått indikasjoner på at det vil være for tidlig å åpne opp for fotball slik situasjonen er nå.

- For å skape forutsigbarhet tar derfor fotballen dette nå til etterretning og utsetter oppstarten. Under rådende omstendigheter kommer opprinnelig oppstart for tidlig, forteller Fisketjønn.

NFF-lederen er tydelig på at det er viktig at spillerne får tre-fire uker med normal oppkjøring mot en sesong med tett kampprogram.