Gå til sidens hovedinnhold

NFF ber toppklubbene avlyse treningskamper – kun tre lag får unntak

Som følge av smittesituasjonen har Norges Fotballforbund (NFF) sett seg nødt til å be om stans i eliteserielagenes treningskamper denne uken.

Anmodningen fra NFF kom på epost til klubbene i toppfotballen mandag kveld. Tirsdag formiddag opplyser blant andre Odd og Aalesund at kamper denne uken er avlyst.

Kampene hadde klarsignal for gjennomføring så sent som mandag ettermiddag.

– Vi har bedt klubbene om å avstå fra treningskamper til og med 7. februar. Det er fortsatt slik at klubbene må søke om å få spille treningskamper, men vi vil vurdere unntak for de lagene som skal ut i Europa, opplyser konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NTB.

– Dette gjelder Molde, LSK Kvinner og Vålerengas kvinnelag. Det er helt nødvendig av medisinske og sportslige hensyn at de får spille treningskamper.

Mindre reising

1. divisjonsklubben Aalesund skriver at årsaken til den sterke oppfordringen fra NFF om ikke å spille treningskamper denne uken, er hensynet til å holde reiseaktiviteten nede i en uoversiktlig tid.

Tiltaket vil i første omgang gjelde til 7. februar. Innen den tid skal det gjøres en ny vurdering basert på smittesituasjonen, opplyser Fisketjønn.

– Vi gjør dette fordi vi vil bidra til minst mulig mobilitet rundt forbi. Og så følger vi utviklingen og rådene fra myndighetene.

Molde møter Brann

Molde står oppført med en treningskamp mot Brann torsdag denne uken, og det ligger an til at den kan spilles. Molde møter Hoffenheim til dobbeltkamp i europaligaen 18. og 25. februar.

Både Vålerenga og LSK Kvinner skulle etter planen spille treningskamper mot Stabæk denne uka. Et smitteutbrudd på NTG, der mange Stabæk-spillere går, gjør at de ikke kunne møte VIF som planlagt tirsdag, skriver Dagsavisen. Vålerenga leter imidlertid etter en ny motstander i helgen.

På grunn av koronasituasjonen fikk ikke VIF-kvinnene spilt sitt oppgjør mot Brøndby i Champions Leagues 16-delsfinale før jul. Den kampen skal dermed spilles i Danmark torsdag i neste uke.

LSK Kvinner er fra før klar for åttedelsfinalen i mesterligaen. Det er foreløpig ikke gjort noen endringer for deres planlagte treningskamp mot Stabæk søndag.

Avlyste kamper

Ifølge Eurosport er dette kampene med eliteserielag for menn som må avlyses denne uken:

Onsdag: Øygarden – Brann.

Fredag: Fredrikstad – Mjøndalen, Lillestrøm – Raufoss, Odd – Jerv, Vålerenga – Tromsø.

Lørdag: Kristiansund –Brattvåg, Rosenborg – Ranheim, Sandefjord – Fram Larvik.

(©NTB)