Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF, har gitt fotballmagasinet Josimar off record-informasjon om Loe, som tidligere har vært kommersiell direktør i NFF.

Saken har skapt intern misnøye i NFF, men torsdag skriver VG at partene nå har kommet til en enighet om å legge saken bak seg. Samtidig mottar Loe som fortsatt er ansatt i NFF, en ukjent sum i oppreisning.

Bjerketvedt forteller at han ikke vil gå inn på detaljene i en personalsak, men bekrefter at partene har kommet til en enighet.

- Det er riktig at vi er enige om en forsoning og en oppreisning, skriver Bjerketvedt til VG i en SMS.

Får ingen konsekvenser for Bjerketvedt

Allerede forrige måned ble det klart at Josimar-saken ikke får noen konsekvenser for arbeidsforholdet til Bjerketvedt.

Generalsekretæren ble drøftet av forbundsstyret i NFF i juni som følge av at han hadde omtalt en ansatt i samtaler med fotballmagasinet Josimar.

Bjerketvedt skal ifølge Josimar ha uttalt seg om hvorfor Loe ikke lenger er kommersiell direktør i forbundet.

Generalsekretæren har i ettertid beklaget at han omtalte Loe til både styret og Loe selv.

- Ut ifra en samlet vurdering av omstendighetene rundt saken, generalsekretærens beklagelse og hans utøvelse av rollen som forbundets daglige leder, har styret fortsatt full tillit til generalsekretæren, meldte NFF i en pressemelding i juni.

Klaget inn til PFU

Informasjonen som ble gitt i den samtalen førte til slutt til at Josimar nylig måtte møte i Pressens faglige utvalg (PFU) etter å ha blitt klaget inn av nettopp Bjerketvedt og NFF.

Josimar mente kort fortalt at Bjerketvedt ikke fortjente kildevern etter å ha klaget inn magasinet til PFU for å ha brukt informasjon de fikk av nettopp Bjerketvedt.

I etterkant av møtet valgte magasinet derfor å publisere alle saksdokumentene, til tross for at det ble lagt ned referatforbud.

Elin Floberghagen har bekrefte at hun vil bruke initiativretten sin som generalsekretær i Norsk Presseforbund til å klage fotballmagasinet Josimar inn for Pressens Faglige Utvalg. Det skriver fagbladet Journalisten.