RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NFF får ikke gransket alle overganger

Oslo (NTB): Norges Fotballforbund (NFF) skulle granske alle internasjonale overganger de siste fem årene, men kommer bare til å se på en andel av dem.

NFF innledet granskingen etter skattesaken i Fredrikstad og overgangssaken mellom Stabæk og Vålerenga som ble kjent i fjor. Da sa NFF at det ville granske alle de internasjonale overgangene i de to øverste divisjonene for menn samt kvinnenes eliteserie siden 2007.

Siden er ambisjonene blitt kraftig nedjustert, skriver VG. NFF trodde antallet overganger ville ligge på drøyt 500, men det har vist seg å være 1240.

- Jeg synes ikke vi var for ambisiøse i målsettingen da vi sa vi skulle granske alle overgangene. Det viktigste er å forebygge at det skjer noe ulovlig i framtiden, og det gjør vi ved å få eksterne folk til å se på våre rutiner og systemer, sier fotballpresident Yngve Hallén til VG.

Assisterende generalsekretær Kai-Erik Arstad i NFF leder prosjektet.

- Det blir tre hovedfokus: Det eksterne firmaet som foretar granskingen, Lynx, skal se på de spillerovergangene med høyest overgangssummer, de overgangene som er varslet som mistenkelige, og ta stikkprøver, forteller Arstad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere