*Nettavisen* Sport.

NFF fornyer tippeavtalen

Norges Fotballforbund får 70 millioner kroner av Norsk Tipping de neste to årene, etter at partene har besluttet å fornye samarbeidsavtalen for 2004 og 2005.

03.02.04 13:23

Norsk Tipping og NFF har samarbeidet i 56 år, og har funnet det formålstjenelig å fortsette samarbeidet.

- Avtalen innebærer en videreutvikling av et langt og nært samarbeid mellom norsk fotball og Norsk Tipping.

- Norsk Tipping er en særdeles viktig aktør for norsk idrett generelt, fordi overskuddet brukes til å styrke rammebetingelsene for idretten, spesielt gjennom grunnfinansiering av anlegg. Det skal vi sørge for at så mange som mulig av våre 350 000 aktive fotballspillere har kjennskap til, sier generalsekretær Karen Espelund i NFF i en pressemelding.

Forpliktelser
Den nye avtalen innebærer en sterkere konkretisering av NFFs og toppklubbenes forpliktelser overfor Norsk Tipping. Norsk Toppfotball (NTF) har vært tett involvert i utformingen av avtalen.

- Denne avtalen innebærer en styrking av samarbeidet mellom toppklubbene og Norsk Tipping. Vi ønsker å bidra til at Norsk Tipping beholder sin suverene posisjon i norsk fotball, og det er uaktuelt for noen av toppklubbene å inngå samarbeid med andre spillselskaper så lenge vi har en felles avtale med Norsk Tipping, sier daglig leder Boye Skistad i Norsk Toppfotball (NTF).

Hovedelementene i den nye avtalen er:

¿NFF skal bidra til å formidle budskapet om Norsk Tippings betydning for norsk idrett

¿ Samarbeidet med Tippeligaklubbene skal styrkes.

¿ Norsk fotballs øverste divisjon for menn skal fortsatt hete Tippeligaen.

¿ Norsk Tipping og NFF skal samarbeide slik at Norsk Tipping sikres attraktive spilleobjekter gjennom hele den norske fotballsesongen.

¿ Avtalebeløpet er økt fra 32 til 35 millioner kroner pr. avtaleår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag