RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

NFF gir etter

Sist oppdatert:
Fotballforbundet og Norsk Toppfotball skal sette seg ned og bli enige om regler for å hente utenlandske spillere.

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Tidligere i uken kom det til opprør blant tippeligalagene fordi Fotballforbundet (NFF) i brevs form skjerpet kravene til å hente spillere utenfor EU-/EØS-området.

Klubbene og klubbenes interesseorganisasjon, Norsk Toppfotball, reagerte skarpt og nå går NFF i dialog. Før fredagens toppfotballseminar var Utlendingsdirektoratet i møte med NFF og Norsk Toppfotball for å redegjøre for regelverket.

- Her har det tydeligvis vært en del kommunikasjonsproblemer, og nå har vi hatt et møte for å legge ballen død. Det er ikke gjort noen viktige endringer i regelverket på mange år, men for at en spiller utenfor EU-/EØS-området skal bli hentet inn i stallen til et tippeliga- eller førstedivisjonslag må han være absolutt nødvendig, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Og det er nettopp her Norsk Toppfotball vil ha et ord med i laget. Spillere utenfor EU-/EØS-området får bare arbeidstillatelse dersom de spiller på førstelaget og er i aksjon i minst halvparten av matchene. Og tillatelsen gis ett år av gangen på innspill fra Norges Fotballforbund.

- Vi kan ikke på forhånd garantere at spilleren er på banen i 50 prosent av kampene, og hva med fornyelse av arbeidstillatelsen dersom han ikke er det? Vi trenger et sett med tilleggskriterier for å avgjøre dette, og de behøver ikke nødvendigvis ikke å bli som i brevet vi sendte ut. Nå skal vi diskutere dette nøyere med Norsk Toppfotball og håper vi skal bli enige i løpet av neste uke, sier fotballpresidenten.

Lederen for Norsk Toppfotball, Olav Boksasp, sier at medlemsklubbene kan ta det med ro.

- Fotballforbundet har vært ryddige med å avdramatisere og avklare noe som så ut å være noe helt nytt. UDI fortalte at regelverket deres ikke er endret siden 1976, og vi skal kunne hente spillere utenfor Europa. Men vi skal ikke ha inn benkefyll eller spillere under 18 år. Der er lovverket klart, men vi trenger regler som gir klubbene langsiktighet. Det skal vi nå bli enige med NFF om, sier Boksasp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere