*Nettavisen* Sport.

NFF-Grøttland bekymret for spillerutvikling etter utsettelse av kontaktsportavgjørelse

Håkon Grøttland er bekymret for spillere i 13-årsalderen som ikke får muligheten til å utvikle seg.

Håkon Grøttland (til venstre) er bekymret for spillere i 13-årsalderen som ikke får muligheten til å utvikle seg.

Håkon Grøttland, spillerutvikler i NFF, blir bare mer og mer urolig for spillere og klubber for hver dag som går.

01.05.20 13:10

Grøttland er seksjonsleder for spiller- og trenerutvikling i fotballforbundet, og ser nå at barn og unge ikke får muligheten til å utvikle seg slik de ville fått under normale omstendigheter.

Koronaepidemien har frem til nå gjort at man kun kan trene i grupper på fem stykker med to meters avstand.

Slik har det vært i flere uker, og det påvirker unge spillere som er i en alder hvor de utvikles i høyt tempo.

Avstandregelen som følge av smittehensyn gjør nemlig at det er praktisk umulig å avholde vanlige treninger.

- Jeg begynner å bli bekymret nå, jeg gjør det. Før dette skjedde var det en voldsom oppblomstring og positivitet både når det gjelder miljøer for spillerutvikling, og man begynte også å se resultatene av det, sier Grøttland til Nettavisen.

Les også: Reagerer på statsrådens oppførsel: –⁠ Han er tatt med buksene nede

Les også: Raja: –⁠ Ingen endring rundt idrett med fysisk kontakt

Klikk på bildet for å forstørre. SPILLERUTVIKLER: Håkon Grøttland i NFF.

SPILLERUTVIKLER: Håkon Grøttland i NFF. Foto: Screenshot (Twitter.com)

Ingen avklaring før 7. mai

Han fikk som de fleste andre fotballinteresserte med seg regjeringens pressekonferanse torsdag.

Der ble det ikke tatt noen ny beslutning rundt fotballstart og annen kontaktsport, og både Grøttland, klubber og spillere må smøre seg med enda mer tålmodighet.

Kulturminister Abid Raja opplyste på dagens pressekonferanse om at det vil komme en avklaring 7. mai, men Grøttland mener det virkelig begynner å haste.

De nye reglene om at opptil 50 personer kan være samlet om det opprettholdes en avstand på minst én meter hjelper nemlig fotballklubbene lite.

Grøttland påpeker at det blir interessant å se om miljøene for spillerutvikling i de respektive klubbene vil stå seg når de aller fleste klubber er hardt økonomisk presset.

I tillegg er han bekymret på spillernes vegne.

- Her snakker vi 12-13-14-15-åringer som er i vekst. Både hjernen og kroppen utvikler seg og så får de ikke mulighet til å trene på det som er fotball. Det vi trener på nå er egentlig ikke fotball. Vi løper rundt og sparker til en ball, og det er bedre enn ingenting, men det spesifikke med fotball er konflikten hvor man prøver å overvinne hverandre, og den får man ikke.

Les også: Fotball-sjefen mener Raja er lite ydmyk: –⁠ Han må komme seg på jobb

- Det begynner å strekke ut

Både klubbledere og NFF har tidligere uttrykt bekymring som følge av klubbenes inntektstap i disse tider. Grøttland, som selv er 20 prosent permittert, vet at hver dag er en dag med tapt utvikling for unge talenter.

- For hver dag som går, mister vi en mulighet til å trene godt, og nå begynner det å strekke ut. Vi får bare krysse fingrene for at vi snart kan begynne å trene skikkelig, om ikke annet.

Han fikk se en Raja som ikke hadde de nyhetene han håpet på. Dermed er det fortsatt i det blå når normale treninger og kamper kan starte både for topp- og breddefotballen.

- Vi hadde jo noen forventninger om at vi skulle få noen endelige svar, men det ble jo bare utsatt. Vi får bare ydmyke på at det er slik det må være, men jeg registrerer at det er en opplysning om at det åpnes opp her nå, og at man kan ha større grupperinger, sier Grøttland og fortsetter.

- Det betyr vel mest sannsynlig at man ganske snart kan trene i større grupper enn fem i fotball. Men det vesentlige her er at man kan få lov til å kjempe om ballen, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag