RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén
President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

NFF kan tape 26 millioner

Sist oppdatert:
- Svært alvorlig for norsk fotball.

Norges Fotballforbund sliter med å få inn penger fra rettighetsselskapet Kentaro. 26 millioner kroner kan være tapt, skriver Dagens Næringsliv.

Rapporter fra Sveits tyder på at Kentaro er i ferd med å velte. Selv avviser sportsrettighetsselskapet at de står på konkursens rand.

NFF forbereder søksmål mot selskapet. Kravet er på 26 millioner kroner.

- Inntektstap på 26 millioner kroner er svært alvorlig for norsk fotball, men egenkapitalen vår ved årsskiftet var på nesten 200 millioner og gjør at vi klarer å håndtere en ekstraordinær situasjon, sier assisterende generalsekretær i NFF, Kai-Erik Arnstad til DN.

Kentaro-topp Philipp Grothe avviser at selskapet har endt sine dager i skifteretten.

- Kentaro er ikke konkurs. Vi er fortsatt i live og sterkere enn noen gang. Dette har vært en veldig komplisert og teknisk runde, men onsdag kveld fikk vi rekapitalisert selskapet og har hentet inn 27 millioner euro (ca. 225 mill. kroner), sier Grothe til Dagens Næringsliv.

NFF har ventet på penger i halvannet år. Kentaro sier til avisen at de har tapt 10 millioner euro (ca. 84 mill. kr) på at Norge ikke trakk topp motstand i VM-kvalifiseringen. I tillegg er partene uenig om antall kamper i avtalen. Kentaro sier de har rett til å holde igjen 3 millioner euro (ca. 25 mill. kr). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere