RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FASTLÅST: Etter det Nettavisen får opplyst er forhandlingene mellom NFF, her ved Kjetil Siem (til venstre), og Guttorm Dilling (midten) fullstendig fastlåst. Her fra saken i Oslo tingrett tidligere i år.
FASTLÅST: Etter det Nettavisen får opplyst er forhandlingene mellom NFF, her ved Kjetil Siem (til venstre), og Guttorm Dilling (midten) fullstendig fastlåst. Her fra saken i Oslo tingrett tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

NFF-konflikten: Dette er Dillings NFF-krav

Sist oppdatert:
Etter det Nettavisen er blitt opplyst, har forhandlingene mellom Guttorm Dilling og Norges fotballforbund brutt sammen.

I 12-tiden mandag formiddag bekrefter NFF at de anker saken, etter at partene ikke har klart å komme til enighet.

En av de mest betente affærene i Fotball-Norge for øyeblikket, er saken mellom Guttorm Dilling og Norges fotballforbund (NFF).

Etter å ha gått til sak mot sin arbeidsgiver i fjor høst, vant Guttorm Dilling den påfølgende rettssaken i januar.

Innen tirsdag denne uken skulle den tapende part ta stilling til om de vil anke eller ikke. I måneden som har gått siden kjennelsen, har partene brukt tid til forhandlinger.

Det er disse forhandlingene som nå virker å ha brutt sammen.

I en pressemelding skriver NFF:

- Jeg har i mitt virke som advokat aldri opplevd en motpart som har vist så liten vilje til å finne en løsning, og jeg har aldri møtt en motpart som har fremsatt slike krav. Han sa i tillegg nei til rettsmekling, uttalerNFFs advokat Nicolay Skarning i en pressemelding.

- Forbundet har strukket seg så langt som mulig for å finne frem til en løsning. NFF har i samråd med meg besluttet å anke beslutningen fra tingretten til lagmannsretten med anmodning om rettsmekling i lagmannsretten - såfremt vi ikke oppnår enighet i tolvte time, uttaler Skarning videre.

Langt mellom partene
For etter det Nettavisen blir fortalt, virker en løsning mellom partene å være nær umulig å oppnå.

Grunnen til det skal være at Dilling, som har de beste kortene på hånden i forhandlingene siden han vant saken, ikke viker fra sine krav.

TILBUDET: Dette er tilbudet NFF har kommet med til Guttorm Dilling.

- Det ser vanskelig ut med tanke på å finne en løsning, sier NFFs advokat i saken, Nicolay Skarning, til Nettavisen.

- NFFs sjenerøse forlikstilbud er dessverre avslått og NFF er tvunget til å vurdere anke innen 17. mars, forteller Skarning videre.

Det blir nemlig opplyst til Nettavisen at Guttorm Dillings krav er milevis fra det NFF kan tilby.

Dette skal være Dillings krav:

* Enten en sluttpakke på ni år.
* Eller en ubetinget sluttpakke på fire år, som betyr at Dilling skal kunne beholde NFF-lønnen selv om han finner en annen jobb i denne fireårsperioden.

- Det er riktig at vi har hatt det som et mulig løsningsforslag, sier Dillings advokat Bjørn Fredborg Nilsen til Nettavisen.

Han forklarer videre hva man krevde fra NFF for å kunne avslutte saken.

- Vi ga dem to muligheter. Det ene var at han fikk betalt frem til 67 år, men hvis han fikk en annen jobb i mellomtiden, så kjører man fradrag på det. Og så kunne ha akseptere at han fikk betalt frem til 62 år, uten fradrag. Da risikerer han fortsatt å stå uten jobb fem år før den egentlige pensjonstiden, utdyper Fredborg Nilsen.

- Det er helt tydelig at noen lekker som en sil i andre enden, legger han til.

Nettavisen blir fortalt at sluttpakken over fire år skal ha en verdi rundt 2,5 millioner kroner, uten arbeidsplikt for Dilling.

I sluttpakken på ni år, vil Dilling eventuelt kun få betalt frem til han får seg ny jobb. 

- Dillings hovedkrav er fire års etterlønn uten arbeidsplikt. Så la vi frem et annet forslag, rett og slett sånn at forbundet kunne velge, og det var etterlønn til fylte 67 år. Men i det øyeblikket han får seg jobb, så skal det komme fradrag. Får han seg jobb med like god lønn, så blir det ingen kostnader for NFF, sier Dillings PR-rådgiver Jarle Aabø til Nettavisen.

- Dilling er ikke interessert i å gå arbeidsledig til han fyller 67 år. Han ber bare om fire år med sikker lønn, utdyper han.

Han bekrefter til Nettavisen at det går mot ankesak.

(Saken fortsetter under bildet)

TIL SAK: Guttorm Dilling gikk til sak mot NFFog vant på omtrent alle punkter, her avbildet med landslagssjef Per-Mathias Høgmo og Nils Johan Semb.


Fotballforbundets forslag skal være blant annet en lignende stilling i NFF, som tidligere tilbudt, eller en sluttpakke i størrelsesorden to år.

Forbundets tilbud
I tilbudet fra NFF fremgår det følgende:

* Dilling tiltrer ny, tilbudt stilling i NFF, i tillegg til å motta en lønnsøkning på 100.000 kroner i året.
* Dilling tiltrer lederstilling i NFF, i tillegg til en lønnsøkning på 100.000. Han må da fratre stillingen ved fylte 62 år, samt i tillegg motta ett års sluttvederlag basert på daværende lønn.
* Eller at Dillings arbeidsforhold hos NFF opphører 1. august 2015, mot en etterlønn tilsvarende to år.

Fakta: Derfor gikk Dilling til sak

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Hovedgrunnen for at Guttorm Dilling til sak, var for å få tilbake sin stilling som administrerende leder på A-landslag herrer.

Dilling, som har jobbet for fotballforbundet i over tretti år, mente han ble urettmessig fjernet fra sin stilling.

NFF ga Dilling tilbud om en liknende stilling på U-landslagene, en stilling han avslo. Det skal ha vært mer prestisje forbundet med å jobbe med A-landslaget.

Guttorm Dilling er fortsatt ansatt i NFF, og ville vært det uansett sakens utfall.

Om de ikke kommer frem til en løsning i forhandlingene, er det ifølge Nettavisens opplysninger meget stor sannsynlighet for at NFF tirsdag anker kjennelsen til lagmannsretten.

Komplisert konflikt
Grunnen til at det forhandles, er for å løse en særdeles komplisert konflikt.

Etter som Guttorm Dilling vant den opprinnelige saken, har han krav på sin jobb tilbake - men ikke før kjennelsen eventuelt blir vedtatt av NFF.

Etter nederlaget i tingretten, meldte generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, at Dilling hadde vist hundre prosent mistillit til landslagsledelsen. Selv om Siem flere ganger har sagt at Dilling er velkommen tilbake i NFF, virker det usannsynlig at partene kan jobbe konstruktivt sammen etter denne saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere