NFF lar VIF slippe unna

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Gladmelding fra Norges Fotballforbund til Martin Andresen.

18.12.09 07:43

I disse dager er Martin Andresen og Vålerenga i ferd med å finpusse de siste detaljene på kontrakten som gjør den tidligere midtbanegeneralen til klubbens hovedtrener de neste to årene. Men, den tidligere landslagskapteinen oppfyller ikke NFFs krav.

Oppfyller ikke kravene
I NFFs lisenskrav paragraf åtte heter det nemlig at en hovedtrener i Tippeligaen skal inneha:

«Gyldig trener IV-kompetanse fra NFF (høyeste nasjonale trenerlisens) som tilsvarer UEFAs prolisens eller annen tilsvarende, gyldig, utenlandsk trenerlisens som er godkjent av Uefa.»

Alternativt kan lisens utstedes hvis treneren er i gang med påkrevd trenerkurs (når kalenderåret starter), eller at han har fem års trenererfaring fra et Uefa-land.

Martin Andresen oppfyller ingen av kravene. For tiden holder han på med trener III-kurset, som først blir ferdig på senvinteren. Deretter kan han starte på trener IV-kurset.

Truet med å ta lisensen
Det kunne ha blitt en tøff nøtt for Oslo-laget etter at de mistet Tor Ole Skullerud i trenerteamet for et snaut halvår siden. Senest i august i år sa klubblisensansvarlig i NFF, Rune Nordhaug, til Dagbladet at det ikke var mulig for VIF å få dispensasjon fra regelverket i 2010.

- Det finnes to alternativer, enten må de ansette en med gyldig trener IV-kompetanse. Eller de kan hente inn en trener som er ferdig med trener III-kurset og dermed i gang med prolisensen, sa Nordhaug til Dagbladet den gangen.

Nye regler redder Enga
Nå har pipen fått en annen lyd.

- Det var det gjeldende regelverket den gangen, siden har det blitt forandret. Nå heter det at hvis ikke kriteriene er oppfylt så skal klubben lage en handlingsplan hvor man viser hvordan man skal oppfylle Fotballforbundets lisenskrav, sier Nordhaug til Nettavisen.

- Dette er første året vi gjør det på den måten, og mange av ideene har vi hentet fra Nederland. Målet er at det skal bli mer langsiktighet i klubbene, det er et mer utviklingsrettet konsept.

- Betyr det at du kan love at Vålerenga og Martin Andresen får dispensasjon allerede nå?

- Nei. Vi kan ikke forhåndsgodkjenne dette, men når en klubb sender inn en velformulert og god plan så vil nemnda godkjenne den, forteller Nordhaug og antyder med det at Vålerenga-supporterne kan sove godt om natta.

- Avklart
Det gjør man også på Valle.

- Egentlig ble dette avklart med NFF allerede i sommer, sier sportssjef Truls Haakonsen til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.