*Nettavisen* Sport.

NFF: Mindre aktuell som landslagssjef

Foto: David Rogers / Getty / All Over Press

Ståle Solbakken sier på sin side at han vurderer å gi seg med fotballen.

07.01.13 09:04

Da Ståle Solbakken i helgen fikk sparken som manager i Wolverhampton, startet umiddelbart ryktene om at han igjen skulle være høyaktuell som Drillo-erstatter når den tid kommer.

Solbakken hadde som kjent en avtale med Norges Fotballforbund om å ta over landslaget fra 2012, før han ombestemte seg og terminerte denne, og dro til Köln.

Svekket navn
Nå sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, at Solbakken i fremtiden kan bli droppet som erstatter for Drillo, ettersom han vraket jobben i 2011.

- Han fikk jo jobben en gang, men da ville han ikke ha den likevel. Vi vil fortrinnsvis ha noen som vil ha landslagssjefjobben mer enn noe annet her i verden, sier Siem til VG.

På direkte spørsmål om Solbakkens terminering av forrige kontrakt svekker navnet hans, svarer han.

- Ja, det er klart. Signalene man gir er veldig viktige, og det vi ønsker er signaler om at man virkelig vil ha jobben. Alle bevegelser på enhver CV de siste årene er med i vår vurdering, som enten pluss, minus eller nøytralt. Og for Ståles del er det at han trakk seg sist, sier Siem til VG.

Vurderer å gi seg
Ståle Solbakken skulle i utgangspunktet ta over landslagsjobben fra 2012-2016, men reiste altså til tysk fotball, hvor han i neste omgang fikk sparken før han fikk fullført sin første sesong.

Derfra gikk turen videre til Wolverhampton, hvor FA Cup-tapet mot lille Luton ble skjebnesvangert.

Etter å ha fått sparken hos oransjetrøyene, sier Solbakken på sin side at han vurderer å gi seg som fotballtrener etter den siste skuffelsen i England.

- Det er ti år siden jeg tok over HamKam, og det har gått i ett siden 2003. Kanskje det er på tida å prioritere noe annerledes, sier Solbakken til Hamar Arbeiderblad.

Når han nå igjen er arbeidsledig, ser Solbakken med kritisk blikk tilbake på hvordan han løste jobben som manager i Championship.

- Jeg har gjort feil underveis. Ingen tvil om det. Men det som er ekstra bittert å tenke på er at jeg nå føler at jeg har lært det aller viktigste. Det er først nå jeg kjenner ligaen, egen spillertropp, mangler i troppen vår og ikke minst hvordan gamet fungerer her i England. Her i Championship er ledelse og kjøp/salg av spillere viktigere enn jobben ute på treningsfeltet. Den biten undervurderte jeg trolig litt, innrømmer Solbakken til Hamar Arbeiderblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.