Det melder NFF i en pressemelding mandag kveld.

– I utgangspunktet er det ikke forbundets rolle å mene noe om landslagsspilleres klubbvalg, men vi er nå i en ekstraordinær situasjon. Hele norsk og europeisk fotball er enige om å sette felles press på Russland som en krigførende part, som også har brukt maktposisjoner i idretten svært aktivt. Alle russiske lag er utestengt fra internasjonale idrettskonkurranser. Ståle og jeg er enige om at Normann ikke kan representere Norge når han nå skal spille for ny russisk klubb, sier fotballpresident Lise Klaveness til NFF sine sider.

Tidligere mandag meldte det russiske mediet Sport.ru at 26-åringen hadde gjort unna den medisinske testen i Dinamo Moskva. Der skal han etter planen på et låneopphold. Normann eies av Rostov.

Forrige uke uttalte spilleren seg til TV2 om klubbvalget:

– Er det én ting jeg har lært i min karriere, er det at man ikke blander politikk og fotball. Jeg skal dit for å spille fotball og er happy med det.

– Man går alltid noen runder med seg selv, familien og sånt, og vi ble til slutt enige om at dette er den beste sportslige muligheten som har dukket opp.

Normann understreket til TV2 at han fordømmer Russlands krigshandlinger i Ukraina.