RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NFF-styret støtter Drillo-sparkingen

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Stiller seg bak fremgangsmåten til Kjetil Siem og Yngve Hallén.

Forbundsstyret skriver i en pressemelding onsdag kveld at de formelt har godkjent protokollen fra møtet 26. september, hvor det ble gitt klarsignal til å snakke med Egil Drillo Olsen om hans fremtid som landslagssjef.

- Et enstemmig styre har formelt godkjent protokollen fra forbundsstyremøtet. Inkludert i denne protokollen inngår saken knyttet til skifte av landslagssjef, heter det i pressemeldingen.

I protokollen kommer det klart fram at Drillo selv måtte akseptere å fratre stillingen som landslagssjef, men i ettertid har det blitt avslørt at han følte seg presset av Siem og Hallén til å gå av, mens toppfotballsjef Nils Johan Semb var på ferie.

Likevel godkjenner Forbundsstyret følgende protokoll:

«Forbundsstyret var kjent med at Egil Olsen var langt nede etter Sveits-kampen og ga uttrykk for manglende energi og krefter. Resultatene i 2013 har heller ikke vært gode.

Det ble diskutert om ny landslagssjef skal ta over hovedansvaret også for de to siste kampene og eventuelt to playoff kamper.

Forbundsstyret var enig i at det kunne være en god løsning at ny landslagssjef overtok ledelsen av laget fra dette tidspunkt. Dette forutsetter dialog med og aksept fra Egil Olsen.

Forbundsstyret ser dette som en god løsning dersom Høgmo kan frigis i Djurgården til disse kampene, og at dette er en løsning Egil Olsen kan akseptere.

Forbundsstyret understreket at en slik eventuell endring ikke vil rokke ved den betydningen Egil Olsen har hatt for norsk fotball over mange år, inkludert som A-landslagstrener.

Presidenten informerte forbundsstyret om at Per-Mathias Høgmo er i posisjon til å ta over, men Per-Mathias forutsetter en aksept fra nåværende A-landslagstrener.

Vedtak: Fotballpresident og generalsekretær gis mandat til å ta dialogen med dagens A-landslagstrener. Hvis Egil Olsen aksepterer å fratre sin stilling kan Per-Mathias overta umiddelbart. Dette krever en omforent løsning mellom NFF og nåværende A-landslagstrener.»

Tidligere onsdag ble det kjent at Drillo har engasjert en advokat i forbindelse med saken.

Les også: Drillo har engasjert advokat

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere