Gå til sidens hovedinnhold

NFF tar grep etter Selnæs-overgang: - Må se hva dette er for noe

Landslagsledelsen sitter igjen med flere spørsmål etter Ole Selnæs' (24) overgang til kinesisk fotball.

Trønderen var en av de beste spillerne for Norge høsten 2018, men en overgang til kinesiske FC Schenzhen gjør enkelte eksperter usikre på fremtiden til Selnæs på landslaget.

24-åringen skal være enig med kineserne om en avtale som vil gi ham cirka 100 millioner kroner for de neste tre årene, ifølge L'Equipe.

Per Joar Hansen, assistenttrener for Norge, innrømmer at landslagsledelsen er usikre på nivået på ligaen Selnæs går til.

«Perry» vil imidlertid ikke konkludere med hva slags betydning overgangen kan få med tanke på Selnæs sine landslagsmuligheter.

- Vi kan ikke gjøre noe med hvilke klubber de bestemmer seg for å gå til. Det er opp til spilleren selv. Vi må bare se hvordan de presterer i klubbene og ikke minst på hvilket nivå, sier Hansen til Nettavisen.

NFF tar nå grep for å bli mer kjent med kinesisk fotball.

- Nå blir det en tur til Kina. Jeg må søke visum og se hva dette er for noe, forklarer «Perry».

Landslagsassistenten forteller at han gjorde det samme da Jo Inge Berget og Jørgen Skjelvik gjennomførte overganger til USA.

- Det er en ting å se på «Wyscout», men det er alltid bra å dra over og se. Det var det samme da Jo Inge Berget og Jørgen Skjelvik gikk til MLS. Man kan ikke sitte her og mene ting om hvordan den ligaen ser ut før man har sett selv, sier «Perry».

Alsaker: - Det vil svekke hans muligheter

Landslagssjef Lars Lagerbäck har tidligere vært ærlig på at han ikke er spesielt begeistret for tidsforskjellen og den lange reiseveien de norske spillerne i USA har. Selnæs får også en betydelig lengre reisevei når han flytter fra Frankrike til Kina.

Øyvind Alsaker, mangeårig fotballkommentator på TV 2, tror dette kan få betydninger for Selnæs på Norge.

- Det er klart at det vil svekke hans muligheter på det norske landslaget. Det tror jeg er ganske åpenbart, sier Alsaker til Nettavisen.

Landslagsassistent «Perry» erkjenner at det er en faktor de tenker på.

- Det er selvsagt en utfordring når det er 6-7 timer tidsforskjell, forteller Hansen.

Alsaker presiserer at han har stor forståelse for at Selnæs takket ja til et såpass lukrativt tilbud, men sier samtidig at han synes det er leit for landslaget.

- Med tanke på betydningen hans for Norge i høst så er det klart at det hadde vært ideelt om han fortsatte å spille i Europa.

- Det er dumt. Han var en av de beste i høst på det norske laget. Han spilte seg inn fast og gjorde at det var tøff kamp om to plasser sentralt, forteller TV 2-kommentatoren.

Han vil likevel ikke svartmale situasjonen og tror at Selnæs fortsatt kan få muligheter med flagget på brystet til tross for overgangen til kinesisk fotball. Alsaker ser imidlertid for seg at landslagsledelsen vil måtte ta hensyn på grunn av den lange reiseveien og tidsforskjellen.

Bratseth: - Det er synd

Tidligere landslagsspiller Rune Bratseth er klar på at Selnæs har valgt penger foran det sportslige når han nå har valgt å gå til FC Shenzhen.

Bratseth mener imidlertid at ingen kan dømme 24-åringen for det.

- Man skjønner at han gjør det, men det er synd sportslig, sier Bratseth til Nettavisen.

Bratseth utelukker ikke at Lagerbäck tenker det samme.

- Jeg skal ikke sette meg inn i hodet hans, men det er ikke umulig å ha en sånn tanke. Det tror i hvert fall jeg at mange tenker, forklarer den tidligere Werder Bremen-stjernen.

Han tror likevel at Selnæs fortsatt vil kunne få mange muligheter under Lagerbäck. Det fordi 24-åringen imponerte for Norge i 2018.

- Jeg tror han ser at han var svært viktig. Styrken til Ole Selnæs er at han er en temposetter. Han har et veldig godt blikk for det. Det er ikke mange av dem, sier Bratseth.

- Han tok et kjempesteg og var kjempeviktig for den utviklingen landslaget hadde. Man kan ikke diskvalifisere han for det klubbvalget. Han må få en «fair» mulighet, tenker jeg, forklarer Bratseth.

Landslagsassistent «Perry» legger heller ikke skjul på at Selnæs spilte en viktig rolle for Norge som vant deres gruppe i Nations League.

- Han var en av våre beste på høsten. Han styrte kampene og var veldig viktig for oss, sier «Perry»

- Vi er veldig fornøyd med Oles prestasjoner i 2018. Jeg synes han har vokst som person og menneske, forklarer landslagsassistenten.

Så gjenstår det å se om det er nok til at Selnæs får fornyet tillit når landslaget igjen skal i aksjon til våren. 23. mars venter Spania borte på Mestalla i den første kampen i EM-kvalifiseringen, før det blir hjemmekamp mot Sverige på Ullevaal tre dager senere.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Ole Selnæs, men han har ikke svart på vår henvendelse.

PS: Følg gjerne Nettavisen sport på Instagram!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar