*Nettavisen* Sport.

NFF tenner på sponsoridé

Foto: Reuters/Scanpix

Norges Fotballforbund støtter tanken om å la sponsorene betale for spesialsydde målfeiringer.

01.12.04 07:21

- Vi måtte være gale for å møte nye inntekstkilder med et nei, mener fotballpresident Sondre Kåfjord.

I England får Exeter City sponsorpenger for å feire målene sine på et bestemt vis. I Norge tørster Hansa og Brann etter å finne sin egen måte å fremme sponsornavnet på, gjerne i forbindelse med en scoring. Kanskje kunne Brann-spilleren løpe bort og ta seg en slurk Olden etter nettsuset, ledsaget av en reklamesnutt over høyttaleranlegget, antydet Hansas Lisbeth Hope i TV 2 Nettavisen på tirsdag.

Nå får de støtte av Fotballforbundet til å gjøre akkurat det.

HTML EMBED
Er det greit å la sponsorene betale for spesialsydde målfeiringer i idretten?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat

- Vi måtte være gale hvis vi møtte potensielt nye inntekstkilder med et nei, mener Sondre Kåfjord.

Naturlig sponsorønske
Og fotballpresidenten har spesiell forståelse for at sponsorene som i utgangspunktet skyter inn penger i klubbene, også ønsker å få sitt tilbake.

- Man må forstå at sponsorene som i utgangspunktet spytter mye inn, også vil ha noe tilbake. At de derfor tenker i alternative baner for å få markedsført seg bedre, synes jeg er helt naturlig.

Det eneste kravet NFF vil stille er at feiringen ikke går ut over spillets gang.

- Feiringen, eller markeringen, må foregå uten at det blir brudd i spillets gang. Så lenge det holder seg innefor dagens regelverk så skal det være greit.

Han støtter dermed Hansa-tanken om at en Brann-spiller for eksempel løper bort til benken etter en scoring og tar seg en solid slurk med Olden foran TV-kameraene, gjerne ledsaget av en reklamesnutt for Olden over høytaleranlegget på Brann stadion.

Greit med reklameinnslag på kampen
- Ja, det gjør jeg, ikke kan jeg se at det skal medføre noe brudd i spillet, og så lenge musikken/reklamen ikke kommer under spillets gang, så skal det være i orden. Mye av reklamen er morsom, og kan jo faktisk få supporterne til å trekke på smilebåndene, mener Kåfjord.

Molde FK fikk tidligere denne sesongen pålegg fra NFF om å stoppe musikkspillingen på Nye Molde Stadion. Det var imidlertid en helt annen sak, sier den ferske fotballsjefen.

- Det kom klage på Molde FK fra bortelagene, som ikke likte musikkbruken. I og med at musikken ble avspilt under kampens gang mente vi at den var forstyrrende, og derfor påla vi Molde å stoppe musikken.

Ser an utviklingen
Et lite forbehold ønsker fotballpresidenten likevel å ta.

- Vi får ta dette litt «case for case» og se det an. Det er mye som skjer, og det skjer veldig fort. Hvor kommersielt dette blir må vi nesten se an etter hvert. Vi ønsker i alle fall ikke blankt å avvise en slik tanke, selv om det sikkert hadde vært det enkleste.

Én ting er i alle fall sikkert, de norske landslagsspillerne er ikke de første som kommer til å bringe inn sponsorkroner på målfeiringen, til tross for at både fly og frukt i teorien kunne være enkle sponsorprodukter å markere etter en scoring.

- Vi skal nok avvente dette litt her på Ullevaal. Jeg tror ikke akkurat at landslaget skal være noen pioner på denne fronten, sier Kåfjord til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.