*Nettavisen* Sport.

NFF-topp får 150.000 kroner i oppreisning etter «Josimar-saken»

 

Erik Loe har fått 150.000 kroner i oppreisning av NFF. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Foto: (NTB scanpix)

Etter press fra flere hold avslører Norges Fotballforbund at de betalte Erik Loe 150.000 kroner etter at han ble krenket av generalsekretær Pål Bjerketvedt.

07.07.20 17:31

Det får VG bekreftet av fotballforbundet tirsdag.

– Det har vært såpass stor oppmerksomhet rundt dette at vi gjør et unntak fra prinsippene om at vi ikke går ut med opplysninger om personalsaker, sier NFF-president Terje Svendsen til avisen.

Les også: Friidrettsstjerner stoppet av politiet: Nå vekker video oppsikt: - Horribelt

For én måned siden blåste fotballtidsskriftet Josimar NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt som kilde i forbindelse med en klagesak til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Klikk på bildet for å forstørre. BLÅSTE KILDE: Generalsekretær i Norges Fotballforbund Pål Bjerketvedt ,her på Ullevål Stadion.

BLÅSTE KILDE: Generalsekretær i Norges Fotballforbund Pål Bjerketvedt ,her på Ullevål Stadion. Foto: Ole Berg-rusten (NTB scanpix)

Ifølge Josimar skal Bjerketvedt ha fortalt at Erik Loes håndtering av en sponsorsak var årsaken til at Loe ikke lenger er kommersiell direktør i fotballforbundet. Loe er i dag seniorrådgiver i NFFs kommersielle avdeling.

Forrige uke ble det klart at Loe ville få oppreisning, men NFF ville ikke bekrefte eller kommentere beløpet. Etter press fra blant annet flere politikere bekrefter nå NFF at summen på oppreisningen er på 150.000 kroner.

Les også: Disse bildene vekker oppsikt: Mikrofoner kan ha avslørt Solskjær

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.