*Nettavisen* Sport.

NFF-topp til politikken

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Men Roger Solheim avviser at det har noe med maktkampen i NFF å gjøre.

28.10.09 16:08

Norges Fotballforbunds informasjonssjef Roger Solheim har sagt opp sin stilling og går tilbake til politikken.

Solheim er ansatt som politisk rådgiver for kulturminister Anniken Huitfeldt, og starter i jobben allerede torsdag.

Solheim har tidligere innehatt politiske stillinger for Arbeiderpartiet. Han har vært både politisk rådgiver i Sosial- og helsedepartementet og politisk sekretær i Troms fylkeskommune, opplyser Regjeringen.no.

Nettredaktør og informasjonsrådgiver Yngve Haavik vil gå inn som fungerende informasjonssjef fram til en permanent løsning er på plass, melder NFF.

- Kunne ikke si nei
Nyheten kommer samme dag som TV 2 sender dokumentaren «Spillet i bakrommet». Den omhandler maktkampen i Norges Fotballforbund (NFF) det siste året, en maktkamp som først endte med at generalsekretær Karen Espelund trakk seg, og som nå har resultert i at valgkomiteen i NFF ikke innstiller president Sondre Kåfjord til gjenvalg på tinget i 2010.

Solheim avviser imidlertid at dette har noe som helst med hans plutselige jobbskifte å gjøre.

- Overhodet ikke. NFF har vært en fantastisk arbeidsplass, og jeg var veldig innstilt på å fortsette der.

- Så hvorfor bytter du jobb?

- Fordi Anniken Huitfeldt spurte meg om jeg ville bli rådgiver. Det føltes så spennende at jeg ikke kunne si nei, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på ny jobb, sier Solheim til Nettavisen.

Slutter umiddelbart
Han fikk henvendelsen fredag og takket ja til jobben et døgn senere.

- Jeg måtte gå noen runder med meg selv og få noen råd av gode venner, men jeg var ikke særlig i tvil. Jeg jobbet som rådgiver for Hill-Marta Solberg i regjeringen fra 1994-97, og trivdes veldig godt med det. Det blir artig å gå tilbake til politikken, sier Solheim.

Han slipper altså å gå ut noen oppsigelsestid i NFF.

- Når regjeringen kaller, ser man bort ifra ordinær oppsigelsestid. Da rydder man bare pulten så fort som mulig. Fra og med torsdag er det andre som overtar mine gamle arbeidsområder i fotballforbundet.

Har sett TV 2-dokumentaren
- Samtidig får jeg en karantene når det gjelder idrettspolitiske saker, slik at det ikke skal kunne stilles spørsmål ved min habilitet. Selvfølgelig tar jeg med meg erfaringene fra ti år i idretten, men jeg er også veldig opptatt av andre områder innen kultur. Kulturpolitikk handler om å lage gode rammer for alle som vil utfolde seg.

- Er du redd onsdagens dokumentar om maktkampen i NFF skal gi deg en dårlig start på jobben i kulturdepartementet?

- Jeg har sett dokumentaren, og det er sånn at media ofte må spekulere, men det er ikke alltid de treffer. Utover det vil jeg ikke si noe om den, sier Roger Solheim til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.