Gå til sidens hovedinnhold

NFF vil ha Jönsson-prat

Norges Fotballforbund har kontaktet Stabæk for å få prate med trener Jan Jönsson.

Tidsfristen NFF har satt seg for å få på plass ny landslagssjef begynner å renne ut. En uke har fotballforbundet igjen, og nå kan det gå mot en midlertidig løsning, mener VG.

For: Norges Fotballforbund har kontaktet Stabæk for å diskutere muligheten for at Jan Jönsson får ta over det norske herrelandslaget. Det kan skje gjennom at Jönsson sitter ut kontrakten (ut 2009-sesongen), og at NFF bruker en midlertidig løsning fram til Jönsson er ferdig i Stabæk.

Selv er Stabæk knappe i sine kommentarer, men Jönsson benekter ikke at han kunne tenke seg å trene det norske landslaget.

- Jeg går ikke lyst og har lyst på den jobben, jeg har lyst på det jeg holder på med nå.

Men:

- Noen ting må man bare høre på. Hvis NFF vil prate med meg, så gjør jeg det, men jeg har ikke hørt noe ennå. Jeg regner med at Stabæk gir meg beskjed, så tar vi det derfra, sier Jönsson til avisen.

Nå er NFF i England for å diskutere trenerjobben med Brede Hangeland, Ole Gunnar Solskjær og Morten Gamst Pedersen. Per-Mathias Høgmo skal også ha en prat med John Carew før han returnerer til hjemlandet. Selv håper han fortsatt å kunne presentere en trenerløsning den 15. januar, men tiden – og tidspunktet – taler ikke til NFFs fordel.

Ifølge VG kan en midlertidig løsning dermed bli en retur for gamlesjef Egil Drillo Olsen. I tirsdagens Dagsavisen åpnet Drillo for en slik løsning, samtidig som Nils Johan Semb har gjort det klart at han ikke er aktuell for en midlertidig eller permanent trenerjobb for det norske landslaget.

- Det er få ledige trenere på markedet, og det er få som er kompetent til å gjøre en sånn jobb. Jeg er en sterk kandidat, sammen med noen få andre, sa Drillo i tirsdagens VG.

Sjekk siste sportsnytt her
Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken