*Nettavisen* Sport.

NFF vil kåre toppscorer

Foto: Scanpix

En NFF-komité skal avgjøre hvem som blir kreditert målene i tvilssituasjoner slik at en toppscorer kan kåres i Tippeligaen.

16.04.08 22:52

NFF ønsker å kåre en offisiell toppscorer i Tippeligaen og har derfor satt ned en komité som skal avgjøre hvem som får kreditert målene ved tvilssituasjoner.

- Vi har sett senest denne sesongen at noen scoringer blir kreditert noen, og andre kreditert andre. For å få én liste som alle kan forholde seg til, lager vi nå en offisiell toppscorerstatistikk, sier informasjonssjef i NFF Roger Solheim til TV 2 Sporten.

I løpet av årets sesong har det allerede vært flere situasjoner hvor det kan diskuteres hvem som burde få æren for målet.

I kampen Aalesund-Brann ble det blant annet diskutert om Robbie Winters burde få målet, eller om det burde telle som et selvmål av Tor Hogne Aarøy.

Det samme ble diskutert da Simen Brennes skudd gikk i tverrliggeren for så å treffe Tromsøs keeper i ryggen og rulle i mål.

Fram til nå har det vært opp til de ulike mediene å avgjøre hvem som burde få kreditert målene, noe som har gjort det umulig å føre en offisiell toppscorer statistikk.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag