Gå til sidens hovedinnhold

NFF vraket VIF-penger

Vålerenga tilbød fotballforbundet penger for å stanse rovdriften på unge landslagsspillere. NFF sa nei.

VALLE HOVIN/OSLO (Nettavisen): Ingen har så mange landslagsspillere i aldersbestemte årsklasser som Vålerenga, ingen klubb føler belastningen så sterk som når tenåringene kommer tilbake med fire kamper i beina på under en uke. Nå har hovedstadslaget sett seg lei på det VIF-ledelsen nærmest kaller en rovdrift på unge spillere.

- Fire kamper på en uke, det er helt latterlig, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til Nettavisen.

Spesielt utsatt har G17-landslaget vært, hvor Vålerenga har tre spillere - Amin Nouri, Kristian Brix og Harmeet Singh. Alle har trent med A-laget denne sesongen, men sjelden etter landslagssamlinger.

Til det har de vært altfor slitne.

Fire kamper på fem dager
Landslagssamlingene kan i verste fall medføre fire kamper på fem dager, slik tilfellet var i Tsjekkia i slutten av august. Hovedkritikken fra Vålerenga ligger i at det er altfor få spillere på slike turneringer.

- De har 16 spillere, samt to keepere. Det er altfor lite - belastningen på de som er med, blir altfor stor, mener Harald Aabrekk.

- Vi har tilbudt fotballforbundet penger sånn at de skulle kunne gjøre troppene større, men de har ikke villet gjøre noe med det, sukker VIF-treneren oppgitt, og legger til at han synes NFF burde ha større forståelse for problemet.

Vil vurdere landslagsstopp
Jan Erik Aalbu sier at dialogen med fotballforbundet har vært bra, men at det ikke ble noen bedring etter sommerens møte. Det kan få konsekvenser for spillernes landslagsdeltakelse.

- Hvis det fortsetter slik, må vi vurdere om vi skal slippe spillerne på landslagssamlinger.

- Vi er ikke ute etter å lage kvalme, og hadde jeg vært 17 år, så hadde jeg selvsagt også hatt lyst til å spile på landslaget, men her må NFF samarbeide med klubbene, krever Aalbu, som har sett seg grundig lei på å få utslitte tenåringer tilbake fra landslagssamlingene.

NFF: - Andre bestemmer
Noen umiddelbar hjelp kan imidlertid Vålerenga likevel ikke vente fra fotballforbundet.

- Alle er innstilt på å få til bedre løsninger, sier Øivind Nilsen, landslagstrener for G17.

- Men det er ikke bare vi som bestemmer dette, blant annet er det noen av de internasjonale turneringene hvor størrelsen på troppene er bestemt av andre i forkant.

Nilsen maner derfor Oslo-laget til å avvente situasjonen.

- Vi jobber med å få til større tropper, og vi har allerede en prosess internt i fotballforbundet for å ha med flere spillere i egne turneringer, enn de 18 som vi pleier å ha med.

- Vi har i utgangspunktet et ønske om å ha med flere spillere eller at turneringene skal vare lenger, slik at belastning på enkelte spillere ikke blir så stor.

- Kan ikke huske pengetilbud
- Aabrekk sier at dere ble tilbudt finansiell støtte for at dere skulle ha råd til dette, men du mener at det ikke er der problemet ligger?

- Jeg kan ikke huske at de tilbød oss penger for dette, men det koster jo en del å være med, så det kan være aktuelt å kutte en av turneringene, innrømmer landslagstreneren.

- Men hvordan vi løser det, kan jeg ikke svare på nå. Jeg synes det er litt tidlig å diskutere dette nå, reglene for noen av turneringene vedtas nesten et år i forkant.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!