NFL-legende om Rugland: - Talentet er der

HÅPER PÅ NY SJANSE: Jan Stenerud (innfelt) håper Håvard Rugland får en ny sjanse til å vise seg frem i NFL.

HÅPER PÅ NY SJANSE: Jan Stenerud (innfelt) håper Håvard Rugland får en ny sjanse til å vise seg frem i NFL. Foto: (Afp / Skjermdump (Viasat))

Jan Stenerud mener Håvard Rugland må håndtere det mentale presset før han er klar for NFL.

I forbindelse med Super Bowl XLIX, som går av stabelen natt til mandag, klokken 00.30 norsk tid, har Viasat satt seg med med den norske NFL-legenden Jan Stenerud.

Den tidligere kickeren vant selv Super Bowl med Kansas City Chiefs i 1970, og fikk spørsmål om hva han tenker om Håvard «Kickalicious» Rugland, som nylig slapp en fersk video hvor han viser fram ferdighetene.

Håper Rugland får ny sjanse
- Første gang jeg så de Youtube-greiene visste jeg ikke hva jeg skulle tenke. Men jeg hørte fra folk som hadde konkurrert med og mot ham, og de sa at de trodde at han hadde en mulighet til å sparke i ligaen (NFL), sier Stenerud til Viasat, og legger til at det hadde gledet ham å se Rugland gå i egne fotspor.

- Det er jo 50 år nå siden en nordmann begynte å sparke i ligaen, så jeg håper han får en sjanse til, fortsetter Stenerud.

Etter å ha vist fram fantastisk ballbehandling i sine to etter hvert så berømte filmer, er det liten tvil om at Håvard Rugland innehar kvaliteter som trolig ville vært gode nok til å vise seg i NFL.

Stenerud er derimot usikker på hvordan «Kickalicious» eventuelt vil takle det mentale aspektet.

- Det jeg tror vil bli litt vanskelig for ham i begynnelsen, er det å komme inn i en kamp foran 60-, 70-, 80-tusen tilskuere hvor det er helt jevnt, hvor det er opp til ham hvordan det vil gå. Men hvis han greier å håndtere det, har jeg hørt at talentet er der.

Blir bedre og bedre
Da Nettavisen snakket med Rugland tidligere denne uka, fortalte 30-åringen at han håpet at den nye videoen skulle bidra til at det dukket opp nye muligheter i NFL.

- Jeg håper den kan bidra til at det dukker opp noen muligheter. Den første filmen gjorde en stor forskjell, og det hadde ikke vært meg imot at denne gjør det samme, sa Rugland til Nettavisen, som er klar på at han bare er blitt bedre siden han trådte inn i rampelyset i 2012.

- Jeg trener og holder på, og det sier seg selv at jeg blir bedre og bedre. Jeg føler også at jeg gjorde sakene mine bra i Lions, der jeg satt alle sjansene jeg fikk og gjorde et bra inntrykk. Jeg er egentlig på jakt etter neste mulighet, og jeg håper jeg er på rett plass til rett tid og finner en klubb som tør satse på en spiller med alternativ bakgrunn når det kommer til erfaring, sa han.

Natt til mandag sitter både Rugland og Stenerud foran TV-skjermen når Seattle Seahawks og New England Patriots barker sammen i Phoenix.

Under kan du se den 2.40 minutter lange egenreklamen fra Håvard Rugland.

HTML EMBED


P.S. Viasat 4 sender Super Bowl XLIX direkte natt til mandag. Sendingen starter søndag klokken 22.00. Viasat arrangerer også en Super Bowl-fest på Colosseum kino i Oslo fra klokken 21.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.