RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jonathan Martin tar et knallhardt oppgjør med mobbing. FOTO: montasje Getty / Twitter @ J_Martin71
Jonathan Martin tar et knallhardt oppgjør med mobbing. FOTO: montasje Getty / Twitter @ J_Martin71 Foto: Joel Auerbach

NFL-spiller ville ta sitt eget liv etter mobbing

Sist oppdatert:
Jonathan Martin tar knallhardt oppgjør med sporten og livet han en gang drømte om.

For to år siden rystet en en mobbeskandale i NFL og Miami Dolphins USA.

De eldre spillerne på laget skal systematisk ha mobbet de yngre spillerne og det fikk den gang 24 år gamle Jonathan Martin til å gi seg med sporten på ubestemt tid.

Ifølge Aftonbladet skal de yngre spillerne ha blitt tvunget til å spandere middager på opp mot 195.000 svenske kroner, men også reiser til 100.000 svenske kroner skal da ha blitt tvunget til å betale.

Det førte til at Martin fikk nervøst sammenbrudd til slutt.

Nå, to år etter, er det en åpenhjertig Martin som forteller på Twitter og Facebook hvordan det holdt på å koste ham livet.

Som 10-åring flyttet Martin fra Pittsburgh til Los Angeles, siden da skal livet hans ha blitt til et mareritt.

Martin twitret bilde av innlegget han postet på Facebook og la til teksten:

«Hvis du ikke visste, så vet du nå»


- Omgivelsene er helt nye for deg. Du er en av få minoriteter i de private skolene. Du lærer deg å tone ned størrelse og hudfarge gjennom å bli sjenert, innadvendt og vennelig så du ikke skremmer de rike, hvite barna eller foreldrene deres. Hverken svarte eller hvite mennesker aksepterer deg ettersom de ikke forstår deg.

Videre skriver han at fotball var det eneste som var noe i livet, men at det endret seg til at var grunnen til at han ville ta livet sitt.

- Du  ser (amerikansk) fotball som det eneste du er god til, men i NFL kommer oppvekkeren. Alle andre i den forbanna garderoben vil nok ikke ta alt så personlig og heller tenke: «faen ta, du tjener jo millioner. Du lever drømmen», men du er annerledes. Har alltid vært annerledes. Har alltid vært mer sensitiv. Jobben din leder deg til flere selvmordsforsøk. Du er redd for å gå på jobb. Du sover enten 12, 14 eller 16 timer om dagen, eller ikke i det hele tatt. Du drikker for mye, røyker konstant og har trøbbel med å fokusere på jobben din som er sporten du vokste opp med å elske.

Helt til slutt forklarer Martin hvorfor han skriver innlegget og oppfordrer til at andre som har kjent på det samme bør dele den historien.

- Du tenker at gjennom å dele din historie kanskje kan hjelpe noen andre småtjukke, rare, sosialt isolerte eller sensitive unger som blir mobbet i Amerika og la dem vite at de ikke er alene.

Her følger hele innlegget:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere