*Nettavisen* Sport.

NFL-stjerne skjøt seg selv

Foto: AP/Scanpix

Men heldigvis for superstjernen i låret.

02.12.08 19:51

Plaxico Burress har i flere år vært kjent som en av de beste spillerne i National Football League.

Han spiller «wide receiver» på New York Giants, laget som hadde en av tidenes mest overraskende seire i NFL da de slo kjempefavoritten New England Patriots i Superbowl i februar. Det var Burress som tok imot pasningen som gjorde at Giants vant helt på tampen av kampen.

Men nå er det utenomsportslige faktorer som preger nyhetsbildet rundt Burress. På fredag var han på nattklubb i New York, og utfallet av kvelden ble ikke spesielt god for 31-åringen. Han hadde med seg en ladd pistol inn på utestedet Latin Quarter på Manhattan. Hvorfor han var bevæpnet er ennå uvisst, men Burress klønet det skikkelig til for seg selv. Giants-spilleren greide kunststykket å skyte seg selv i låret, og ble umiddelbart fraktet til sykehus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skaden viste seg å ikke være livstruende, og Burress ble utskrevet fra sykehuset lørdag. Men mandag valgte han å melde seg til politiet for å ta sin straff. Han ble siktet for å gå med pistol uten å ha lisens for våpenet. Om politiet klarer å bevise at han hadde tenkt å skyte en annen person, risikerer han minimum tre år og fem måneder i fengsel.

Tirsdag betalte Burress 100.000 dollar for å slippe ut på kausjon, men må møte i retten 31. mars 2009 for å si seg skyldig eller ikke.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.