RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mark J. Terrill / AP

NHL-debuterte i 1992 og spiller fortsatt

Sist oppdatert:
Teemu Selänne (41) gyver løs på enda en sesong i verdens beste liga.

- Hele juli tenkte jeg at dette så dårlig ut. Jeg kunne ikke gjøre mye etter to eller tre uker (etter operasjonen, red. anm.). Det er utrolig hvor raskt du mister musklene rundt kneet. Det var mange dager hvor jeg følte at dette ikke ville gå, sier Teemu Selänne ifølge NHL.com.

Den finske hockeylegenden har imidlertid fått orden på kroppen og annonserer nå at han derfor tar enda en sesong for Anaheim Ducks i NHL.

Hans neste kamp blir hans 1260. i NHL (ikke inkludert sluttspill). Selänne har scoret 637 mål og gjort 1340 poeng. Dette er ekstraordinært gode tall. Selänne har rett og slett tilhørt den ypperste verdenseliten helt siden han debuterte med 76 mål og 132 poeng i 1992/93-sesongen.

Bare 26 spillere i historien har gjort flere poeng.

Han har heller ikke satt ned tempoet nevneverdig. Forrige sesong, i en alder av 40 år, gjorde han 31 mål og 80 poeng på 73 kamper. Bare sju spillere produserte mer i fjor.

- Vi er i ekstase over at Teemu kommer tilbake. Hans hengivelse til vår organisasjon, til lagkameratene og fansen er uten sidestykke. Han er en ekte «duck» og vi kan knapt vente på å få se ham fly nedover isen igjen denne sesongen, sier klubbeierne Henry og Susan Samueli i en pressemelding.

Han signerte en ettårskontrakt verdt fire millioner dollar så sent som onsdag denne uken. Han regner med at dette blir den siste kontrakten.

- Det er nødt til å stoppe et sted. Jeg ser på dette som min siste sesong, og forhåpentlig blir det en god én.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere