*Nettavisen* Sport.

NHL-eierne med nytt tilbud

NHL-eierne ventes å komme med et nytt tilbud når de møter spillerforeningen i New York onsdag. Men fortsatt insisterer de på et lønnstak.

02.02.05 09:35

Ifølge ESPN vil det nye forslaget inneholde et lønnstak på minst 32 millioner dollar og maksimalt 42 millioner dollar for klubbene i NHL. Men eierne har fjernet kravet om et individuelt lønnstak på seks millioner dollar.

Eierne tilbyr også å dele eventuelle overskudd 50-50, forutsatt at overskuddet er av en bestemt størrelse. Det spekuleres i at denne størrelsen er på minst 100 millioner dollar.

Partene vil for femte gang på to uker møtes uten ligaens sjef Gary Bettman og fagforeningen sjef Bob Goodenow. Begge har fått kritikk for å gjøre forhandlingene til en personsak.

Den økonomiske situasjonen blant klubbene i NHL er så dårlig at over halvparten av dem taper mindre penger under lockouten enn de ville gjort om kampene faktisk ble spilt.

På ti år har lønnsutgiftene i ligaen steget fra 414 millioner dollar til 1,494 milliarder dollar. I 2002/03-sesongen gikk 75 prosent av inntektene rett ut i lønn til spillerne. For ti år siden var tilsvarende tall 57 prosent.

Billettprisene i NHL ligger i gjennomsnitt på 300 kroner. Ifølge NHL er spillerkostnadene per billett i gjennomsnitt 450 kroner. NHL-klubbene taper med andre ord i snitt 55 millioner kroner per sesong.

756 av de 1.230 kampene i terminlisten er kansellert så langt denne vinteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.