Gå til sidens hovedinnhold

NHL-legende legger opp

Steve Yzerman har bestemt seg for å legge opp. En av tidenes beste spillere forlater dermed NHL.

Etter 22 sesonger og tre Stanley Cup-mesterskap har Steve Yzerman kommet fram til at nok er nok. 41-åringen annonserte sin avskjed under en pressekonferanse i Detroit mandag kveld.

- Min intensjon var hele forrige sesong at jeg skulle legge opp i sommer. Jeg nøt virkelig min siste sesong med Red Wings. Jeg tenkte lenge på å komme tilbake og spille enda en sesong, men dette er den rette avgjørelsen for meg. Det er jeg ikke i tvil om, sa Steve Yzerman ifølge ESPN.com.

Yzerman spilte hele sin karriere for Detroit Red Wings, en klubb han sluttet seg til umiddelbart etter at han ble draftet som 18-åring i 1983. Han har vært klubbens kaptein siden 1986. Det er selvfølgelig en NHL-rekord; ingen andre har vært kaptein for samme klubb like lenge.

Tidlig i karrieren var Yzerman en utpreget offensiv spiller, som på sitt beste gjorde 155 poeng på én sesong i 1988/89. Da ble han også kåret til ligaens beste spiller av sine kolleger. Yzerman scoret fem ganger over 50 mål på én sesong, før han under trenerlegenden Scotty Bowmans ledelse utviklet seg til å bli en skikkelig lagspiller.

Det førte til færre mål og assists, men flere seirer for Detroit.

På merittlisten kan Yzerman foruten tre Stanley Cup-triumfer vise til OL-gull med Canada i 2002, 10 All Star-kamper, 692 mål og 1063 assists på 1514 kamper. Han ble tildelt Conn Smythe Trophy som sluttspillets viktigste spiller da Detroit vant Stanley Cup i 1998.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?