*Nettavisen* Sport.

NHL-magi hjalp ikke for Rosenborg

Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix

- Veldig synd at det ikke holdt helt inn, sier Deryk Engelland.

15.11.12 22:40

ROSENBORG ISHOCKEY -
STORHAMAR 3-3 (3-4 e str.):

TRONDHEIM/OSLO (Nettavisen): Rosenborg er en av de norske klubbene som har valgt å hente inn NHL-spillere, mens det fortsatt er lockout i USA og Canada.

Deryk Engelland fra Pittsburgh Penguins og Jack Skille fra Florida Panthers har begge vært i aksjon for trønderklubben i Get-ligaen deler av denne høsten. Poengfangsten til Rosenborg har imidlertid vært så som så. Torsdag ble det tap på straffeslag mot Storhamar Dragons, og dermed ble et nytt poengtap på egen is.

Mager poengfangst
På de siste fem kampene i den norske toppdivisjonen har Rosenborgs iskrigere vunnet én kamp, tapt to kamper, samt vunnet og tapt en kamp etter overtid og straffer.

Trønderlaget har faktisk den siste tiden vært bedre på bortebane, enn på hjemmebane. Borte mot ligaleder Vålerenga nylig vant for eksempel laget med sterke 5-2.

Etter at 18 serierunder er unnagjort ligger laget som nummer åtte av ti på tabellen, med 17 poeng.

Torsdag var det gjestene som åpnet best. Christian Larriveé sendte Storhamar foran, før Jesper Eriksen utlignet for trønderne. Joakim E. Jensen sørget så for ny Dragons-ledelse.

Andre periode var målløs, mens det igjen ble mer drama i siste periode. Først utlignet Lou Dickenson for Rosenborg, før gjestene igjen tok ledelsen ved Joakim E. Jensen.

- Utrolig deilig
Det gikk mot seier til Hamar-laget, men så, 17 sekunder før slutt, viste en av NHL-gutta seg fram. Inge Stokvik hadde assist da Jack Skille satte inn 3-3-målet.

- 3-3-målet var utrolig deilig. At vi kommer tilbake med under 20 sekunder igjen var stort. Det viste styrke, men det var veldig synd at det ikke holdt helt inn, sier en annen NHL-spiller, Deryk Engelland, til Nettavisen.

Kampen gikk til forlengelse og straffeslag og der dro gjestene det lengste strået. Pål Johnsen var mannen som scoret det avgjørende målet for Storhamar.

Bortelagets keeper, Tommy Johansen, ble for øvrig syk i løpet av kampen og kastet opp flere ganger. Han ble byttet ut før tredje periode, men kom inn igjen på straffeslagene.

Jack Skille, Rasmus Juell og Lou Dickenson bommet alle på sine straffeslag.

Kampene i Get-ligaen torsdag:
Rosenborg - Storhamar, 3-3 (3-4 e. str.)
Tønsberg - Lillehammer, 5-2
Lørenskog - Frisk Asker, 6-2
Vålerenga - Stavanger, 4-3
Sparta Sarpsborg - Stjernen, 3-2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.