Gå til sidens hovedinnhold

NHL-sjefen har satt siste tidsfrist

Blir ikke partene enige nå, blir NHL-sesongen avlyst.

Sesongstart i den nordamerikanske ishockeyligaen NHL har gang på gang blitt utsatt i høst og vinter på grunn av uenigheter om ny tariffavtale.

Spillerforeningen og sjefene har lenge kranglet om betingelsene i avtalen, noe som har ført til en såkalt lockout der spillerne nektes å arbeide. Hovedgrunnen til at partene ikke kommer til enighet er fordelingen av NHL-inntektene. Ligaens eiere ønsker å kutte spillernes prosentandel betydelig, noe spillerne ikke er like begeistret for.

11. januar
NHL-ledelsen skal nå ha satt en dato for å få løst konflikten. Om partene ikke er enig innen fredag i neste uke, altså 11. januar, vil NHL-sesongen etter alt å dømme gå fløyten.

Det er den velinformerte hockeybloggeren Greg Wyshynski (Puck Daddy) som melder dette fredag.

Ligadirektør Gary Bettman ønsker ligastart den 19. januar, og er villig til å presse spillerforeningen hardt for å få dette i boks. Blir ikke partene enig, vil han trolig avlyse sesongen.

Bettman ønsker en løsning innen 11. januar, slik at lagene får startet treningen og forberedt seg til sesongstart.

Skulle det bli enighet, vil det bli spilt en grunnserie på 48 kamper i NHL i 2013, skriver Wyshynski i sitt innlegg.

Tredje gang
Den pågående lockouten er tredje gang siden 1994 at dette har skjedd. I 94 varte lockouten i nærmere fire måneder, før det ble en løsning på konflikten.

Sesongen 19/95 ble totalt 468 kamper avlyst i NHL.

Sist det var lockout var tilbake i 2004/05-sesongen. Den gang ble hele sesongen avlyst og partene brukte ti måneder på å løse konflikten.

Mens NHL er på lockout søker mange av spillerne seg utenlands for å få spilt. I Norge har blant andre Rosenborg hentet inn to spillere fra NHL i vinter.

Jack Skille og Deryk Engelland er blant de som har søkt lykken i Norge. Du kan lese mer om deres tanker om lockouten i NHL i denne saken.

Kommentarer til denne saken