Gå til sidens hovedinnhold

- NHL-spill er førsteprioritet

Torsdag var han banens beste for Norge. Nå ser Patrick Thoresen igjen mot NHL.

Torsdag ble han kåret til banens beste da Norge vant sin første OL-kvalifiseringskamp mot Kasakhstan. Med Tore Vikingstads comeback, var superrekka fra VM i 2006 komplett. Og trioen Per-Åge Skrøder, Tore Vikingstad og Patrick Thoresen leverte virkelig varene mot et solid kasakhstansk lag. Superrekka var delaktig i begge Norges mål, hvorav det første ble satt inn av Thoresen etter lekkert samspill med Tore Vikingstad.

Og den tidligere Edmonton Oilers- og Philadelphia Flyers-spilleren legger ikke skjul på at han ønsker seg tilbake til verdens største ishockeyliga.

Haster ikke
- Det er klart jeg vil tilbake dit. NHL er jo verdens største liga, sier Thoresen til Nettavisen etter torsdagens seier. Men løperen understreker at han ikke har dårlig tid.

- Jeg stresser ikke med en eventuell retur. Foreløpig spiller jeg i Sveits, og jeg har planer om å spille ut sesongen der, sier Thoresen.

- Har det vært noen konkret interesse fra NHL-klubber?

- Per i dag, nei. Men jeg er jo fortsatt Philadelphias eiendom, så vi får se om de vil ha meg tilbake.

Thoresen, som har levert en meget sterk sesong i sveitsiske Lugano, med 59 poeng på 43 kamper, regner med en løsning etter VM i april som arrangeres i Thoresens andre hjemland for øyeblikket, Sveits.

- Jeg regner med det blir en løsning på hvor jeg spiller etter VM, og NHL-spill er helt klart høyest på listen av hvor jeg kan tenke meg å spille, sier han.

Vinnertype
Landslagssjef Roy Johansen er full av lovord om Thoresen etter torsdagens seier mot Kasakhstan.

- Patrick har tatt store steg. Han er en fantastisk hockeyspiller, med mye energi. Han har tatt store steg og fremstår som en vinnertype, sier Johansen.

Lørdag venter nye utfordringer for ishockeylandslaget når Frankrike er motstander på Jordal Amfi. Og Thoresen tror Norges sjanser for OL-spill er gode.

- Vi har et veldig godt utgangspunkt nå. Laget ser ut til å fungere godt, og vi ofrer alt alle sammen. Det vil være noe helt annet å spille i et OL, sier han, og får støtte av rekkekamerat på landslaget Tore Vikingstad.

- OL-spill er det største en ishockeyspiller kan oppleve. Vikingstad tror OL-spill vi gi norsk hockey et løft.

- Både for landslaget og norsk hockey generelt vil det være et løft, sier Vikingstad til Nettavisen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr

Kommentarer til denne saken