NHL-spiller på vei til Lørenskog

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Hr spilt ti kamper for New York Rangers.

Bryce Lampman (31) har ti kamper for Mats Zuccarello Aasens New York Rangers. Denne uken kommer amerikaneren til Lørenskog, skriver Romerikes Blad.

Backen, som spilte sin siste kamp for det amerikanske NHL-laget i 2006/07-sesongen, har senere hatt tilhold på nest øverste nivå i det amerikanske systemet. Han har også fått noen kamper i KHL, verdens nest beste liga og også i de sterke eliteseriene i Tyskland og Svetis.

- Dette er en veldig solid back som vi har fått gode anbefalinger på. Han er sterk defensivt, men skal også ha et ekstremt hardt skudd, sier sportssjef Atle Olsen til Romerikes Blad.

Lampman ankommer Norge denne uken og man håper å få ham spilleklar til før OL-pausen. Før den har romerikingene fire kamper på åtte dager.

Mandag starter de jobben med å få arbeidstillatelsen på plass.

- Vi håper å få ham klar til helgen, opplyser Olsen.

Skal tåle skader
Og det kan godt tenkes at backen ikke blir den siste forsterkningen klubben henter før overgangsvinduet stenger ved månedsskiftet.

- Vi hadde et møte i forrige uke hvor vi bestemte oss for å forsterke stallen, slik at vi er helt sikre på å kunne stå et sluttspill, sier sportssjef Atle Olsen.

I fjor hadde Lørenskog knapt backer igjen da Stavanger til slutt ble for sterke i semifinalen.

- Den situasjonen vil vi ikke havne i nå. Derfor forsterker vi slik at vi både har konkurranse blant våre utlendinger og at man kan få litt ekstra hvile når kampprogrammet virkelig blir tett.

Med Lampman har laget åtte utlendinger i stallen. Man har kun lov til å bruke sju i hver kamp.

Lørenskog regner dog med at backen Jonas Olsson vil få norsk pass før sluttspillet. Søknaden hans ligger til behandling og det ventes svar i løpet av kort tid.

Sportssjefen leter også blant annet etter en ny keeper. Tyler Plante skadet seg forrige helg. Og selv om 26-åringens prognoser er positive med tanke på sluttspillstart, vil man ikke ta noen sjanser.

Kjenning
To av klubbens utlendinger, Wacey Rabbit og James Sixsmith, kjenner til Lampmans kvaliteter.

- Man kan jo aldri si helt sikkert, men det bør være en spiller som vil være en forsterkning for oss. Å ha en solid backbesetning er helt avgjørende for å kunne vinne et sluttspill, sier Sixsmith.

Rabbit har også spilt mot sin nye lagkamerat, under tiden i AHL, farmerligaen til NHL.

- Det er en god spiller, ingen tvil om det. Jeg kjenner ham ikke personlig, men jeg har oppfattet ham som en veldig bra back, og det er også hva jeg har hørt fra andre.

Vålerenga neste
Trener David Livingston kjenner ikke nykommeren spesielt godt.

- Men ut fra det jeg har hørt, er han solid. Vi trenger en defensivt god back til. Vi har et tøft program, både før og etter OL.

Allerede i morgen venter nemlig erkefienden Vålerenga på Jordal Amfi.

Derfor likte amerikaneren også at spillerne fikk en del avlastning på sine viktigste spillere.

- Det ble gitt klar beskjed om at vi skulle hit, gjøre en profesjonell jobb og ta med tre poeng hjem. Det var det aller viktigste. Selv om det tok en stund før vi tok ledelsen, hadde vi jo et klart initiativ.

- Jeg synes også laget begynner å prestere mer stabilt, på et bra nivå, sier han.

Med seier mot Vålerenga vil laget også passere Oslo-laget på den «moralske tabellen». Det vil altså si uten minuspoeng. På den ligger laget nå på tredjeplass, tre bak Vålerenga og fem etter Stavanger.

Ler mer fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.