RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

NHL-stjerne tatt i doping

Sist oppdatert:
En av de største stjernene i NHL har testet positivt på et forbudt stoff. Men utestengt blir han ikke.

Montreal Canadiens-målvakten Jose Theodore testet positivt under en dopingtest gjort i forbindelse med de preliminære uttakene til OL. Theodore skal ha brukt Propecia, et stoff som hjelper på hårveksten.

Det kan også brukes til å skjule dopingbruk.

Brukt stoffet i 8 år
Theodore, som ikke ble tatt ut i den kanadiske OL-troppen, sier han har brukt Propecia i åtte år. Det skaper naturlig nok oppsikt i Nord-Amerika, ettersom han på ingen måte sliter med hårmanken. Kanadieren har langt hår.

Dopingtesten var ikke en del av NHLs nye testprogram, og derfor vil Theodore ikke bli ilagt noen straff fra NHL.

Montreal Canadies' klubblege, David Mulder, uttalte på en pressekonferanse fredag at testen ble gjennomført 12. desember, og at han fikk informasjon om resultatene først en måned senere. Mulder sa også at han var klar over at Theodore bruker Propecia, et stoff som ble lagt til dopinglisten for to år siden.

- Jeg har alltid likt å ha langt hår, og det vil jeg også ha så lenge som mulig. Jeg har ingenting å skjule. Det er ikke noe jeg har fått på svartemarkedet. Det var en resept fra legen i åtte år, så jeg er ikke på noen måte ukomfortabel med dette, sier Theodore ifølge Associated Press.

- Gjør ikke nok
NHLs visekommisjonær Bill Daly sier ifølge ESPN at Theodore heller ikke i framtiden vil bli utestengt for bruk av Propecia, fordi målvakten allerede har søkt og fått tillatelse til å bruke det hårvekstfremmende middelet.

Wada-president Dick Pound gjentok torsdag sin kritikk av NHLs mangelfulle dopingtester under en pressekonferanse i Torino. Den nordamerikanske hockeyligaen har først i år innført dopingtester, men ikke i tilfredsstillende grad, ifølge Pound.

- De gjør praktisk talt ingenting. Det er ingen tester utenom sesongene. Og du får ikke lov til å teste en spiller før en kamp eller etter en kamp, sa Pound.

Columbus Blue Jackets-spilleren Bryan Berard testet også positivt like før jul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere