RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHL-stjernene floppet i VM

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
De tre landslagene med flest NHL-spillere røk ut allerede i kvartfinalene i hockey-VM.

Verdens beste spillere jobber til daglig i National Hockey League (NHL). Dette er det ingen tvil om. Det internasjonale hockeyforbundet er så ivrig etter å få med disse stjernene at det tillates at VM-deltakerne henter inn spillere fra NHL etter at mesterskapet har startet.

Spørsmålet er om det lønner seg å gjøre det.

- Du må ha hjerte
NHL er verdens tøffeste liga, en liga hvor verdens beste spillere møter hverandre i 82 knallharde grunnseriekamper på rundt 190 dager. Det tar på, både fysisk og mentalt.

Torsdagens kvartfinaler endte med at Canada, USA og Sverige røk ut - for øvrig sammen med NHL-løse Norge, som ble slått av Russland.

Både Canada og USA stilte med tropper som nesten utelukkende besto av NHL-spillere. Sverige stilte med 16.

- Svenskene var slurvete. Det hjelper ikke å ha navn, du må ha hjerte for å skape suksess. Det synes jeg ikke svenskene har klart å få fram i spillerne sine, med noen få unntak, analyserte Petter Thoresen i MAX' studio etter at VMs ene arrangørland røk ut med 3-4-tap for Tsjekkia, som bare stilte med seks NHL-spillere.

Slovakia mot Tsjekkia
Også Espen «Shampo» Knutsen var kritisk til komponeringen av det svenske landslaget, som nok vil få kjørt seg skikkelig i svensk presse etter denne fiaskoen.

- Jeg følte at det var mange like spillere i Sverige. Ingen spillere som ville ordentlig blø for drakta, gjøre den vonde jobben og det tror jeg ble Sveriges bane, sa Knutsen.

Slovakia, som noe overraskende fremdeles ser ut til å bli undervurdert som hockeylandslag, vant 4-3 mot stormakten Canada. Slovakia har bare fire NHL-spillere i sin VM-tropp.

Klikk her for kampfakta og all statistikk fra alle kampene i VM.

Finland slo USA 3-2 på hjemmebane og møter Russland i semifinalen. Russerne er med sine åtte NHL-spillere den nasjonen igjen med flest spillere fra verdens beste hockeyliga.

Slovakia møter storebror Tsjekkia i den andre semifinalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere