Gå til sidens hovedinnhold

NHL-stjernene floppet i VM

De tre landslagene med flest NHL-spillere røk ut allerede i kvartfinalene i hockey-VM.

Verdens beste spillere jobber til daglig i National Hockey League (NHL). Dette er det ingen tvil om. Det internasjonale hockeyforbundet er så ivrig etter å få med disse stjernene at det tillates at VM-deltakerne henter inn spillere fra NHL etter at mesterskapet har startet.

Spørsmålet er om det lønner seg å gjøre det.

- Du må ha hjerte
NHL er verdens tøffeste liga, en liga hvor verdens beste spillere møter hverandre i 82 knallharde grunnseriekamper på rundt 190 dager. Det tar på, både fysisk og mentalt.

Torsdagens kvartfinaler endte med at Canada, USA og Sverige røk ut - for øvrig sammen med NHL-løse Norge, som ble slått av Russland.

Både Canada og USA stilte med tropper som nesten utelukkende besto av NHL-spillere. Sverige stilte med 16.

- Svenskene var slurvete. Det hjelper ikke å ha navn, du må ha hjerte for å skape suksess. Det synes jeg ikke svenskene har klart å få fram i spillerne sine, med noen få unntak, analyserte Petter Thoresen i MAX' studio etter at VMs ene arrangørland røk ut med 3-4-tap for Tsjekkia, som bare stilte med seks NHL-spillere.

Slovakia mot Tsjekkia
Også Espen «Shampo» Knutsen var kritisk til komponeringen av det svenske landslaget, som nok vil få kjørt seg skikkelig i svensk presse etter denne fiaskoen.

- Jeg følte at det var mange like spillere i Sverige. Ingen spillere som ville ordentlig blø for drakta, gjøre den vonde jobben og det tror jeg ble Sveriges bane, sa Knutsen.

Slovakia, som noe overraskende fremdeles ser ut til å bli undervurdert som hockeylandslag, vant 4-3 mot stormakten Canada. Slovakia har bare fire NHL-spillere i sin VM-tropp.

Klikk her for kampfakta og all statistikk fra alle kampene i VM.

Finland slo USA 3-2 på hjemmebane og møter Russland i semifinalen. Russerne er med sine åtte NHL-spillere den nasjonen igjen med flest spillere fra verdens beste hockeyliga.

Slovakia møter storebror Tsjekkia i den andre semifinalen.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid