RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHL-stjerner kan ende i Norge

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Om én uke blir det trolig streik i NHL. Det kan bety at noen av verdens beste ishockey-spillere ender i den norske Eliteserien.

Lønnskonflikten herjer i NHL. Partene sitter på hver sin side av bordet, og snakker stygt om hverandre. Det er ikke det beste utgangspunktet for å bli enige.

- Det blir streik. Alt tyder på det, sier Anders Myrvold til TV 2 Nettavisen.

Kan komme til Norge
Det betyr at NHL-spillerne må reise til andre ligaer for å få spilletid. Flere drar trolig til AHL, den nest beste nordamerikanske ligaen, men flere kan også havne i Europa. Sverige, Tyskland, Tsjekkia og Finland er mest aktuelt, men noen kan også ende i Norge.

- Uten å gå ut med navn, så har vi diskutert med noen få. Men derfra og til at de blir TIK-spillere er det et stykke. Vi er imidlertid ikke fremmed for tanken på å hente en NHL-spiller til Norge. Nå avventer vi situasjonen. Vi får se neste uke om vi skal gå for dette, eller om det koster for mye tid og penger, sier Trondheims sportssjef, Ove Lukto, til TV 2 Nettavisen.

Trondheim har kjente Tommy Sandlin som trener, og har dermed full kontroll over alt som foregår "over there". I tillegg har klubben god erfaring med å hente inn utenlandske spillere fra tidligere. Ove Lukto forteller:

- Lynne Joergensen ble i sin tid hentet til Trondheim. Han var draftet av Toronto Maple Leafs, men var for liten og endte i stedet i Norge og Trondheim. Her var han outstanding, og da presselandslaget møtte landslaget samme år, scoret Joergensen fire, og hadde assist til resten av målene da presselandslaget vant.

- Han alene sørget for tusen flere tilskuere på kampene våre så det som skjer nå er fryktelig interessant - både sportslig, læremessig og markedsmessig, sier Loktu videre.

Følger også med
Vålerenga og Storhamar følger også utviklingen nøye. Begge er på utkikk etter forsterkninger før den norske seriestarten.

- Vi har de spillerne vi skal ha, men hvis Tom Erik Olsen ikke kommer tilbake så trenger vi en erstatter for ham, sier trener Petter Salsten til TV 2 Nettavisen.

I utgangspunktet tror han ikke at Storhamar vil ende med en NHL-spiller. Salsten tror sjansen er større for at seriefavoritten vil hente spillere som blir overflødige i sine klubber, fordi NHL-spillerne skyver dem ut når de skifter klubb.

- Hva om Vålerenga henter en NHL-spiller?

- Da vil det kunne trigge oss, sier Salsten glisende.

Også usikre
I Vålerenga tviler man imidlertid også på om klubben vil hente NHL-spillere.

- Skulle streiken avblåses i januar, vil vi jo miste spilleren etter bare noen måneder av sesongen. De vil sikkert ha en kontrakt som gjør at de kan returnere til NHL så fort streiken er over. Det er ikke så interessant. Vi vil ha én spiller til, men ser heller til AHL. Det er gode spillere i AHL som vil miste plassen til NHL-spillere hvis det blir streik. Det er mer aktuelt for oss, sier sportsdirektør Knut Jørgen Stubdal til TV 2 Nettavisen.

Vil du ha NHL-spillere til Norge? Diskuter saken her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere