*Nettavisen* Sport.

NHL-streiken fortsetter

Foto: Tim Shaffer / Reuters

Partene sliter med å komme til enighet.

30.11.12 07:40

Etter to dagers mekling er det klart at den 75 dager lange streiken i National Hockey League (NHL) fortsetter. Meklerne kastet kortene.

Representanter for eierne og spillerne satte seg ned med føderale meklere i enda et forsøk på å komme fram til en ny avtale, men representanter for begge parter i striden sier at det ble gjort små framskritt.

I en pressemelding som ble sendt ut etter at meklingen brøt sammen, skriver meklerne at partene står for langt fra hverandre til at det er håp om noen umiddelbar enighet.

Dermed fortsetter streiken.

«Vi er skuffet over at dette forsøket på mekling ikke førte fram», skriver NHL-kommisjonær Bill Daly i en pressemelding.

Spillerunionens representanter hevder at meklerne raskt kan komme tilbake dersom det skulle bli grunnlag for det, og meklerne bekreftet at de kommer til å holde kontakt med partene i tiden som kommer.

Det betyr at det fortsatt kan være et lite håp om å komme til enighet, men det hører også med til historien at det ble brukt meklere i striden som førte til streiken i 2004-05-sesongen, uten at meklerne hadde noen suksess den gangen.

- Jeg går ut fra at desember kommer til å bli en «være eller ikke være måned» for årets serie. Dersom det ikke er mulig å komme til enighet i løpet av desember, blir det nok ikke noe NHL-spill i år, sier finnen Teemu Selänne. Han har opplevd to streiker i NHL tidligere i karrieren.

Siden 16. september, da streiken var et faktum, er det til nå avlyst 422 kamper. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.