NHL-trener aktuell for Stavanger

Stavanger Oilers og Matti Riekkinen er blitt enige om å avslutte samarbeidet. En av Wayne Gretzkys betrodde menn er aktuell som ny trener.

12.01.05 18:02

Matti Riekkinen ble onsdag enig med Stavanger Oilers om å slutte i jobben som trener. Philadelphia Flyers' assistenttrener Wayne Fleming skal være interessert i å overta. Det forteller Flemings rådgiver Anders Blegeberg til TV 2 Nettavisen.

- Han har en avtale med Lugano om å hjelpe i ti dager, men kan reise et annet sted når som helst dersom han får tilbud om hovedtrenerjobb, sier Blegeberg.

Fleming var assistenttrener for Canada da de vant gull under høstens World Cup, og var også med da Canada vant OL-gull i Salt Lake City i 2002. Begge ganger var Fleming håndplukket av Wayne Gretzky, som var manager for Canada i de to turneringene.

- Han er en av Wayne Gretzkys betrodde menn, forteller Blegeberg.

«Stavanger Ishockeyklubb og hovedtrener Matti Riekkinen er blitt enige om at at det beste for klubben er at Matti Riekkinen fratrer som hovedtrener med umiddelbar virkning,» skriver Oilers på sin hjemmeside.

Riekkinen vil imidlertid fortsette å jobbe i Oilers-organisasjonen, forteller sportslig leder Pål Higson til TV 2 Nettavisen.

- Men ikke som trener. Det har litt med helsesituasjonen hans å gjøre, han sliter med en dårlig rygg, samtidig som vi ikke har prestert som ventet denne sesongen, sier Higson.

Higson utelukker ikke at Oilers vil ta kontakt med Wayne Fleming om den ledige jobben.

- På dette tidspunkt er alle muligheter interessante. Men vi har ikke gjort noen formell henvendelse til han foreløpig. Vi er helt i startfasen av trenerjakten, forklarer Higson.

- Vi håper selvfølgelig på en merittert trener. Det er mange positive sider med å hente inn NHL-trenere, så det er absolutt interessant, legger han til.

Sverre Høgemark overtar midlertidig som hovedtrener inntil ny trener er engasjert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag