Gå til sidens hovedinnhold

Nhleko fikk ølboks i hodet

Sandefjords Toni Nhleko ble truffet av en full ølboks i kampen mot Vålerenga.

SANDEFJORD - VÅLERENGA 1-3:

SANDEFJORD (Nettavisen): Ølboksen ble kastet fra tribunen til den tilreisende Vålerenga-klanen, som for anledningen var innlosjert på den ene kortsiden av Komplett.no Arena. Klanen utpekte selv synderen, som raskt ble tatt hånd om av politiet.

-Bortefansen kastet en full ølboks på meg. Derfor ble jeg liggende. Det må bli klarere regler på dette, sier en rystet Nhleko til TV 2 Sporten.

Etter at syndebukken ble vist bort, fortsatte klanen feiringen med bengalske lys.

Spilte videre
Nhleko på sin side, ble liggende på bakken og holde seg til hodet. Dommer Kjetil Sælen fikk tilsynelatende ikke med seg det som skjedde, og valgte å la spillet gå videre, selv om SF-spilleren lå nede.

- Dette er kjedelig for norsk fotball og ikke minst kjedelig for klanen. Det er sånt som setter fotballen i et dårlig lys, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen, og fikk støtte av VIFs tomålsscorer Morten Berre.

- Jeg så ikke at det ble kastet noe ut på banen. Men hvis det skjedde, så er jo dette noe som ikke hører hjemme på en fotballbane. Jeg oppfattet ikke situasjonen der og da, men jeg skjønte jo at noe var i gjære. At dommeren ikke stopper spillet er opp til han å vurdere der og da.

Se video av episoden her:

190167

Indre justis
VIF-trener Harald Aabrekk registerte også at noe skjedde blant supporerne:

- Jeg så ikke konkret hva som skjedde. Men hvis det stemmer at noe ble kastet fra klanen, så er det flott at de har en indre justis i rekkene og utpeker han som gjorde det.

VIF-treneren ville ikke kommentere hendelsen ytterligere, annet enn at han etter kampen stilte seg noe undrende til Nhlekos håndtering av situasjonen.

- Nhleko lå utenfor banen når dette skjedde, og så kravlet han inn igjen og la seg. Det er jo litt spesielt, synes jeg.

Et par minutter etter at spissen var på beina igjen, kontret VIF inn sitt første mål i kampen. En scoring mot spillets gang, men likevel avgjørende for resten av kampbildet.

- Det er umulig å si om målet kom som følge av at vi var mer fokuserte på det som skjedde på tribunen, eller om det var tilfeldigheter, sa Thodesen.

Se høydepunktene fra kampen under:

190134

Reklame

Slik får du godt internett på hytta