Gå til sidens hovedinnhold

Nhleko: - Mitt nest beste mål

- Dette er det nest beste målet jeg har scoret i norsk fotball, stråler Toni Nhleko etter han senket fyrsteklubben Monaco.

VIKING STADION (TV 2 Nettavisen): VIKING – MONACO 1-0: Viking var levnet svært få sjanser på forhånd mot Champions League-finalisten fra 2004.

Men anført av spisskometen Toni Nhleko gjorde Viking forhåndstipsene til skamme, og slo til med en svært overraskende 1-0-seier over Monaco i UEFA-cupens gruppespill torsdag kveld.

- Utrolig gøy. Det var få som trodde vi kunne vinne denne kampen på forhånd, men vi viste dem at det var mulig, sier en jublende glad Toni Nhleko til TV 2 Nettavisen like etter kampslutt på Viking Stadion.

Sørafrikaneren ble matchvinner med en spektakulær fulltreffer etter 18. minutters spill. Den tidligere Brann-spissen dundret ballen i nettet på volley fra skrått hold på returen fra en heading av Allan Gaarde.

- Nest peneste
- Jeg trodde at Allan Gaarde skulle score, og ble overrasket over at ballen spratt ned til meg. Men det føltes utrolig deilig å score på volley, beskriver Nhleko.

Den lynhurtige angriperen, som i perioder herjet med Monacos midtstopper og kaptein Gäel Givet, mener scoringen var den nest peneste i sin karriere.

Han rangerer nemlig fremdeles målet for Brann mot Molde for to år siden, da han driblet seg gjennom hele forsvaret og satte ballen i mål, som sitt beste i norsk fotball.

- Målet jeg scoret mot Monaco er mitt nest beste mål, gliser spissen.

Ikke ulykkelig mer
Toni Nhlekos storspill i Viking har blitt lagt merke til i utenlandske storklubber, men 26-åringen har ikke hastverk med å komme seg til en større klubb i utlandet.

- Jeg har kun vært i Viking i snaue fem måneder, og stortrives her. Jeg er bitt tatt skikkelig godt imot og elsker denne klubben. I Brann var jeg kanskje litt ulykkelig i perioder, men det er ikke tilfellet her, slår han fast.

Nhleko kysset Vikings klubbemblem på drakten etter scoringen.

- Det gjorde jeg for å vise hvor mye Viking betyr for meg. Jeg vet at det finnes klubber i utlandet som er interessert, men jeg vil spille i Viking i flere år fremover, sier spissen.

Skryter av samspillet
Spissmakker Egil Østenstad skryter av samspillet med Nhleko på topp.

- Vi har bevist i flere kamper i eliteserien at vi spiller godt sammen. Men jeg synes det var ekstra hyggelig for Toni Nhleko å score i dag. Jeg unner ham hvert mål han scorer fordi han jobber og står på hele tiden, skryter Vikings hjemvendte helt.

Østenstad vil imidlertid ikke karakterisere seieren over Monaco som en av de største som Viking-spiller.

- Jeg er har hele tiden vært klar på at serien er det viktigste for Viking. Men vi gjør en svært god kamp mot Monaco, og spesielt i 2. omgang spilte vi veldig kompakt og samlet, oppsummerer han.

Det er Viking-trener Roy Hodgson enig i.

- Jeg er meget fornøyd med lagets innsats. Vi møter et atletisk og teknisk lag, men møter dem med disiplin, lagmorat og ikke minst vilje. Kun de siste 5-10 minuttene var jeg redd for at dette ikke skulle gå, påstår Vikings meritterte trener.

Tror på avansement
Egil Østenstad tror nå Viking har sjansen til å avansere til sluttspillet i UEFA-cupen.

- Dette var en perfekt start på gruppespillet. Selvsagt tror jeg på vi kan gå videre, sier han.

Hodgson er imidlertid ikke like sikker.

- Jeg håper jo selvsagt vi kan gå videre. Og mulighetene er til stede. Men i denne turneringen er det vanskelig å si noe på forhånd, sier han nøkternt.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg