*Nettavisen* Sport.

Ni av ti for Tottenham

Foto: Olly Greenwood (AFP)

Sterk sluttspurt sørget for Tottenhams niende seier på ti kamper.

26.11.11 20:28

WEST BROMWICH - TOTTENHAM 1-3:

Aller først: Som sportsjournalist skal man ikke trekke seg selv inn i artiklene man skriver. Jeg er klar over det.

Men som telemarking har det vært en mildt sagt fornøyelig høst å følge med på norsk fotball, med et Odd-lag som har vunnet åtte av sine ni siste kamper i serien.

Derfor er det enkelt å forestille seg hvordan Tottenham-supporterne føler det for tiden.

Laget har en formkurve som knapt kan bli bedre, og lørdag var det West Bromwich som måtte bite i gresset da Spurs tok sin niende seier på ti kamper. Med 28 poeng av 30 mulige etter en nokså svak sesongstart, utfordrer laget nå Manchester-lagene på toppen av tabellen.

Svak start
Mot WBA startet det imidlertid ikke helt etter Harry Redknapps plan.

Allerede etter ti minutter tok vertene ledelsen, etter å ha rullet fint opp i angrep. Steven Reid slo inn foran mål, der Youssouf Mulumbu ventet og dunket inn 1-0 med et fint hodestøt.

Etter den tidlige scoringen slet Tottenham med å svare, og det var lite som tydet på at laget skulle ta nok en trepoenger.

Men så, drøyt halvveis ut i omgangen, ble Aaron Lennon holdt igjen av Nicky Shorey innenfor straffefeltet. Kampleder Lee Probert pekte resolutt på ellevemetersmerket, og Emmanuel Adebayor steg frem.

Ben Foster i WBA-buret reddet straffen, men Adebayor selv var først på returen, og utligningen var et faktum.

Lite mer skjedde før hvilen, og i andre omgang presset Tottenham på for et vinnermål uten at det så ut til å lykkes.

Sluttspurt
Ikke før det gjensto mindre enn ti minutter av kampen.

Da satte Jermain Defoe fart, og ingen WBA-spillere forsøkte å presse spissen. Dermed fyrte landslagsspilleren av fra 20 meter, og ballen snek seg inn i nærmeste hjørne. Som sagt; det er ikke vanskelig å forstå hvorfor det ble nok av liv i Spurs-supporternes del av tribunen.

WBA klarte ikke å svare, og i stedet ble det mer jubel for Tottenham på overtid. Gjestene kontret, og ballen endte opp via Gareth Bale til Emmanuel Adebayor som satte satte inn sitt andre mål for dagen.

Det var også det siste som skjedde, og Tottenham seiler opp i ryggen på de to Manchester-lagene i toppen av Premier League-tabellen. To poeng er det opp til Manchester United på andreplass, og med én kamp atpåtil til gode kan det bli mer jubel i vente for Spurs-klanen.

West Bromwich på sin side befinner seg i ingenmannsland på tabellen, på en 13.-plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.