RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni hoppere til VM

Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen (Mediehuset Nettavisen)
Norge kommer til å sende ni hoppere til VM i Val di Fiemme i februar – fem menn og fire kvinner.

Det opplyser sportssjef Clas Brede Bråthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han går samtidig langt i å antyde at to tredjedeler av troppen i praksis allerede er klar.

Seks sikre
- Slik det ser ut nå, skal det veldig mye til at vår trio blant de 10 beste sammenlagt i verdenscupen for menn – Anders Jacobsen, Anders Bardal og Tom Hilde – ikke får VM-billett. Det samme gjelder våre tre jenter som har hoppet verdenscup utenlands hittil i vinter – Anette Sagen, Line Jahr og Maren Lundby, sier hoppsjefen.

Men bak de seks som kan føle seg sikre, ligger det an til kamp. To utøvere ser ut til å kjempe om den siste plassen på kvinnelaget – Gyda Enger og Jenny Hagemoen. På herresiden er det flere aspiranter til de to ledige plassene på laget.

Sju-åtte kandidater
I fremste rekke blant disse står utvilsomt trioen som, i tillegg til de tre nevnte, denne uka hopper verdenscup i Polen: Rune Velta, Anders Fannemel og Andreas Stjernen. Men hoppsjefen vil på ingen måte avskrive den sjuende i hoppuketroppen, Vegard Swensen. Ambisjoner om å melde seg på i kampen har sikkert også de tre som med det første skal hoppe både kontinentalcup og verdenscup i Japan – Atle Pedersen Rønsen, Kim Rene Elverum Sorsell og Ole Marius Ingvaldsen.

- Dessuten venter vi på at Vegard Haukø Sklett skal nå det nivået vi vet han er god for. Han har også potensial til å hoppe seg inn i en VM-tropp, påpeker Clas Brede Bråthen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere